Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag

14.05.2021

15:02 >> 15:04

0

Pored razgovora i intervjua u kojima se nikad nije libila da bude iskrena i da sa publikom podeli sopstvene impresije i spoznaje, u knjizi o njoj pročitaćete

Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag
Copyright YouTube/Printscreen

“Život i delo Nede Arnerić ne mogu se opisati do tančina, jer je ona živela i radila onako kako to čine ljudi svesni dubine i širine datosti koju nazivamo stvarnošću”, piše u opisu knjige “Neda Arnerić: Od sna do jave, i natrag” Tatjane Nježić, koja će se uskoro naći u prodaji, najavila je izdavačka kuća “Vulkan”.

Kako se navodi, na stranicama ove knjige zabeleženi su najblistaviji trenuci sa njenog životnog i filmskog platna – oni koji su predodredili njen životni put i stekli kultni status u jugoslovenskoj kinematografiji. Sve uloge, i životne i filmske, Neda Arnerić odigrala je neponovljivo jer je uvek igrala srcem, kao da je znala da je to jedini način da kad se svetla ugase, hrabro i sa osmehom prihvati glavnu ulogu u večnosti.

Promo / Vulkan

– Pored razgovora i intervjua u kojima se nikad nije libila da bude iskrena i da sa publikom podeli sopstvene impresije i spoznaje, u ovoj knjizi pročitaćete šta su o Nedi Arnerić rekli i zapisali njeni prijatelji i bliski saradnici. Takođe, imaćete priliku da se prisetite najznačajnijih uloga koje su obeležile njenu karijeru, i to tako što će vas serija crnobelih fotografija poput vremeplova odvesti u zlatno doba filmske umetnosti. Tatjana Nježić uspela je da prikaže ne samo glumački portret Nede Arnerić već i da oslika njen put od sna do jave, i natrag – kaže Marija Radić.

YouTube/Printscreen

– Bila je omiljeno lice sveukupne javne scene. Njen talenat i karijera svojevrsna su ostavština za budućnost po kojoj će se prepoznavati naš film, a ostaće upamćena i po gospodskom držanju kojim je, bez gordosti, nosila svoju veliku i značajnu karijeru – kazao je Radoslav Zelenović.

Pročitajte još

Neda Arnerić (1953 – 2020) bila je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica, a u karijeri dugoj pola veka, ostaće upamćene uloge u filmovima “Jutro”, “Podne”, “Višnja na Tašmajdanu”, “Ispravi se Delfina”, “Užička republika”, “Valter brani Sarajevo”, “Varljivo leto ’68”, i mnogim drugim. Igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima, a nakon velike popularnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga veka, glumica je i devedesetih doživela veliku slavu — zahvaljujući blokbasteru “Tri karte za Holivud” i televizijskoj seriji “Policajac sa Petlovog brda”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike