Ekskluzivne fotografije sa snimanja i prvi trejler filma „Nečista krv“: Poznat datum premijere

18.05.2021

06:37 >> 09:31

0

Autor: Dejan Ćirić

Projekat je snimljen na osnovu izgubljenog scenarija Voje Nanovića koji je adaptirala Milena Marković

Ekskluzivne fotografije sa snimanja i prvi trejler filma „Nečista krv“: Poznat datum premijere
Copyright Katarina Radivojević, film "Nečista krv" Promo/Fame Solutions

Predstavljamo vam prvi trejler dugoočekivanog filma baziranog na delima Bore Stankovića „Nečista krv – greh predaka“, kao i ekskluzivne fotografije sa snimanja ovog ostvarenja. Projekat je snimljen na osnovu izgubljenog scenarija Voje Nanovića koji je adaptirala Milena Marković.

Promo/Fame Solutions

Glavne uloge igraju Dragan Bjelogrlić (Hadži Trifun), Anđela Jovanović (Tašana), Katarina Radivojević (Cona, Trifunova sestra) i Feđa Štukan (Kolja).

Promo/Fame Solutions

Promo/Fame Solutions

Uz njih, sjajne uloge su ostvarili i Nela Mihailović, Dejan Bućin, Marko Grabež, Tim Sejfi, Nedim Nezirović, Milica Gojković, Teodora Dragićević, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Promo/Fame Solutions

Promo/Fame Solutions

Film se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i da održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.

Promo/Fame Solutions

Promo/Fame Solutions

Premijera u domaćim bioskopima zakazana je za 26. avgust.

Režiju potpisuje Milutin Petrović, scenario je radio Vojislav Nanović, a autor adaptacije scenarija je Milena Marković. Direktor fotografije je Erol Zubčević, originalnu muziku potpisuje Aleksandar Ranđelović, montažer je Đorđe Marković, a scenograf Milenko Jeremić. Za kostim je bila zadužena Marina Medenica, dok je maske radila Dušica Vuksanović. Snimatelj zvuka je Petar Stojičić, dizajner zvuka Miloš Drndarević, a direktor filma Ivan Krstović. Producent je Snežana van Hauvelingen. Film je rađen u „This and That“ produkciji.

Promo/Fame Solutions

Promo/Fame Solutions

Premijera ovog ostvarenja u domaćim bioskopima zakazana je za 26. avgust.

Promo/Fame Solutions

Posle filma sledi serija od deset epizoda od po sat vremena čija se radnja  proteže na četrdeset godina. Koštana je u poslednjoj epizodi. Serija će biti prikazana za Novu godinu na RTS-u.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike