U čast Tihomira Arsića: Predstava u kojoj je ostvario ulogu života

11.12.2020

12:10 >> 13:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Link za gledanje kultnog komada biće dostupan na sajtu Narodnog pozorišta i svim društvenim mrežama

U čast Tihomira Arsića: Predstava u kojoj je ostvario ulogu života
Copyright Promo/Narodno pozorište

U znak sećanja na glumca Tihomira Arsića, u subotu, 12. decembra u 21 sat, na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta strimingom će biti emitovana pozorišna predstava „Idiot“, po romanu Dostojevskog, u dramatizaciji i režiji Steve Žigona.

U ovoj kultnoj predstavi nacionalnog teatra Arsić je briljantno odigrao ulogu Rogožina, za koju je dobio dve najznačajnije nagrade u svojoj karijeri – „Zlatnog viteza“ u Moskvi, na istoimenom festivalu i nagradu „Raša Plaović“ za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1994/95.

Promo/Narodno pozorište

Predstava „Idiot“ jedno je od najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u savremenom srpskom teatru, pre svega zato što je rađena u dramatizaciji neprevaziđene svetske literature i, možda, najbolje napisanog romana ikada. Premijera ove predstave bila je 22. decembra 1995. godine, a režiju i dramatizaciju je uradio mag pozorišne scene Stevo Žigon. U velikom glumačkom ansamblu, pored Tihomira Arsića, glavne uloge su igrali Nebojša Dugalić, Ivana Žigon i Danijela Kuzmanović Pavlović.

PROČITAJTE JOŠ: Ivan Bosiljčić za 24sedam o snimanju sa Tikom Arsićem: „Boske, ne zameri, voleo bih da izgovorim nešto iz svog života“ – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike