Snima se film o životu jedinstvene Šer

23.05.2021

15:03 >> 15:05

0

Karijera slavne muzičarke i glumice traje više od šest decenija, a nedavno je napunila 75 godina

Snima se film o životu jedinstvene Šer
Copyright Profimedia

Slavna pevačica i glumica Šer je pre nekoliko dana napunila 75 godina i iskoristila je tu priliku da sa fanovima na Tviteru podeli lepe vesti. Naime, ova muzička ikona priprema biografski film o svom životu.

Objava je osvanula na Tviteru, u njenom prepoznatljivom stilu, velikim slovima, sa znacima interpunkcije i smajlijima, a kako je izvestila, producenti ovog ostvarenja su Džudi Krejmer i Gari Gecman, koji su nam poznati od ranije, pre svega po prvom i drugom delu mjuzikla “Mamma Mia”. Za scenario je zadužen Erik Rot…

Profimedia

Reč je visokobudžetnom projektu, što nas ne čudi s obzirom na to da u stvaranju učestvuje proveren tim autora. Filmovi koje smo spomenuli u uvodnom delu postigli su sjajan uspeh kod gledalaca, ali i na blagajnama. Bilo je potrebno dobiti saglasnost od članova grupe ABBA, jer se songovi baziraju na njihovim numerama. Podsećanja radi, sama Šer je učestvovala u nastavku, i to kao baka glavne protagonistkinje.

Profimedia

Sa druge strane, Erik Rot važi za veoma uspešnog scenaristu u holivudskim krugovima. Sada davne 1995. godine, osvojio je Oskara za film “Forrest Gump”, a nakon toga je nominovan za ovo priznanje čak pet puta. On stoji iza naslova: “Munich”, “The Curious Case of Case of Benjamin Button”, “A Star is Born”, “Mank” i “Killers of the Flower Moon”. Ovde ćemo izdvojiti i rad na serijima “The Alienist” i “House of Cards”.

Karijera slavne muzičarke traje već šest decenija, a sve je započelo tokom ʽ60-ih, kada je bila deo dua Sonny & Cher. U solo vode uplovila je 1975, što je nakon nekog vremena rezultiralo dolaskom na Brodvej.

Period ʽ80-ih označio je proboj i u svet filma, da bi 1987. godine osvojila Oskara za glavnu žensku ulogu u ostvarenju “Moonstruck”. Uspešno se snašla i u filmovima “The Witches of Eastwick” i “Mermaids”.

Profimedia

Narednu deceniju obeležio je album “Believe”, kojim je želela da se muzički približi novim generacijama. Šer pored Oskara, u svojoj kolekciji ima i jednu Gremi nagradu, tri Zlatna globusa, Emi nagradu, te priznanje sa Kanskog filmskog festivala, za najbolju žensku ulogu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: City magazin

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike