Prijavi svoju stvar: Poznat datum otvaranja konkursa za Nagradu „Milan Mladenović“

25.05.2021

08:06

0

Autor: Dejan Ćirić

Za osvajanje prestižnog priznanja mogu se prijaviti svi umetnici u regionu koji su u svom muzičkom i pesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti i dr

Prijavi svoju stvar: Poznat datum otvaranja konkursa za Nagradu „Milan Mladenović“
Copyright Zaduzbina Milana Mladenovića / Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno i ove godine dodeliti Nagradu „Milan Mladenović“ za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a konkurs za to prestižno muzičko priznanje će biti raspisan 1. juna, saopštila je Zadužbina.

Stručni žiri ove godine čine: Damir Urban (Hrvatska), frontmen benda “Urban & 4”, Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), kompozitor elektronske muzike, Ivan Fece Firči, srpski muzičar, nekadašnji bubnjar EKV-a, Katarina Epštajn, urednica RTS tematskog kanala “Rokenroler” i autorka emisije “Pop Karusel” (Radio Beograd 1), kao i Zoran Stajčić (Hrvatska), glavni urednik muzičkog portala “Ravno do dna”.

Printscreen/Youtube

Muzičar Damir Urban, čest gost Beograda i Srbije, spreman je da pomno preslušava pesme u konkurenciji za Nagradu.

– Dragi autori i izvođači, drage kolege muzičari, vaše gitare, taj suludi vremeplov, okrenite prema budućnosti i donesite zvuk koji tek dolazi – izjavio je Urban.

– Donesite nam nešto novo, sveže i iskreno. Nakon što se vaša pesma zavrti prvi put u etru, svet mora postati bolje mesto, ništa više neće biti isto – poručio je kandidatima poznati hrvatski pevač.

Kakve pesme žiri očekuje da presluša i kako zamišlja dobitnika ove Nagrade, tek malo je otkrio urednik Zoran Stajčić.

– Ako bih rekao kako zamišljam pobedničku pesmu, onda bih vam previše rekao, ili bih vas skrenuo na pogrešan put da ispunjavate moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja – istakao je Stajčić.

– Dakle, prijavi svoju stvar. Pogotovo vi mladi koji ste možda nesigurni u sebe – budite iskreni, pustite da pesma izađe iz vas. Iznenadite me, ugodno – poručio je budućem laureatu.

Youtube / Printscreen / Zadužbina Milana Mladenovića

Nagrada je uspostavljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svojstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića.

– Konkurs je otvoren za sve umetnike u regionu koji su u svom muzičkom i pesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti, drugačiji. Radujemo se pesmama i sigurni smo da će Nagrada ove godine ispuniti standarde koje je veliki umetnik Milan Mladenović postavio – naglasila je Katarina Epštajn pred raspisivanje konkursa koji će biti otvoren od 1. do 30. juna ove godine.

Nagrada će biti dodeljena treći put na svečanosti 21. septembra, na dan rođenja preminulog pevača i lidera benda EKV.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Dobitnik prve Nagrade 2019. godine bio je alternativni elektro bend “Artan Lili” sa pesmom “D.E.P.R.A”, a drugi laureat 2020. bila je alternativna rok grupa “Dram” sa pesmom “Daj mi sve”.

Pročitajte još

Svi detalji o Nagradi i konkursu biće objavljeni 1. juna na sajtu www.milanmladenovic.com.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike