Brza vožnja vespom, italijanski đelato, nestašluci i pokoja tajna: „Luka“ uskoro u bioskopima

02.06.2021

16:26

0

Autor: Dejan Ćirić

U živopisnom i prelepom primorskom italijanskom gradiću Dizni i Piksar stvorili su priču o odrastanju i sazrevanju dečaka koji provodi nezaboravno leto isp

Brza vožnja vespom, italijanski đelato, nestašluci i pokoja tajna: „Luka“ uskoro u bioskopima
Copyright Promo/MCF

Nova Dizni-Piksar sinhronizovana animacija „Luka“ stiže u domaće bioskope 17. juna i označava pravi početak leta jer je ovaj film upravo to – vetar u kosi zbog brze vožnje vespom, italijanski đelato, nestašluci i pokoja tajna stanovnika mestašca Portoros.

U živopisnom i prelepom primorskom italijanskom gradiću Dizni i Piksar su stvorili animirani film „Luka“, priču o odrastanju i sazrevanju dečaka Luke koji provodi nezaboravno leto ispunjeno sladoledima, pastom i neprestanim vožnjama skuterom. Saputnik u Lukinim avanturama je njegov novi prijatelj Alberto i zajedno kriju jednu tajnu – oni su morska čudovišta. Reditelj filma je dobitnik Oskara Enriko Kasarosa.

Promo/MCF

Glas glavnom junaku priče, dečaku Luki daje Stribor Čolić, dok se u ulozi Gospodina Brancina našao njegov otac, muzičar i producent Srđan Čolić, poznatiji kao Mobi Dik. O poslovnoj saradnji sa dvanestogodišnjim sinom Srđan Čolić je imao samo reči hvale:

– Kao otac sam, naravno, ponosan jer je na fer kastingu prošao kao jedan od predloga. Odnos mene kao producenta i njega kao glumca je savršen, lako smo se dogovorili oko termina, bio je tačan i odgovoran (za svoje godine), i mogu reći da je sve prošlo gotovo pa savršeno – kaže Čolić.

Nostalgični svet Portorosa pedesetih godina prošlog veka mora da začini i lokalni kavgadžija sa svojom svitom nespretnih momaka. Karakter tog gavnog negativca i njegovu prikrivenu nesigurnost dočarao je glumac Uroš Jovčić. Kako kaže, rad na sinhronizaciji je drugačiji od rada na sceni i ispred kamere jer možete samo glasovnim sposobnostima da utičete na emociju, stanje i radnju vašeg lika. Ističe da mu je bilo veoma zanimljivo da radi na ovoj ulozi:

Promo/MCF

– Moj lik je lokalni italijanski dripac Erkole. Prvi put sam radio sinhronizaciju lika koji je glavni negativac u crtaću. Erkole je mangup koji ima svoja dva pajtosa, oni su mu pomagači, on je glavni u bandi, obožava svoju vespu, voli da se trka, ali i da se pravi važan. Želi na sve načine da zaustavi druge likove da ne dođu do cilja, da on bude najbolji. Strašno mi je bilo zanimljivo da radim na takvom liku – rekao je Jovčić.

Promo/MCF

Galsove u animaciji „Luka“ pozajmili su i već osvedočeni srpski glumci, među kojima i Nebojša Milovanović kao Đakomo, Vanja Milačić u ulozi srdačne i pomalo stroge Lukine majke Danijele Paguro, Boda Ninković daje glas brižnom ocu Lukine drugarice Đulije Markovaldo, koji je podržava i pruža slobodu da istražuje svet.

Pročitajte još

Trio fantastiko u uzbudljivim dečijim avanturama, pored Stribora Čolića, čine i Petar Aničić kao neustrašivi Alberto Skofano i Darija Vračević u ulozi šarmantne marginalke Đulije Markovaldo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike