Sedam srpskih remek-dela na svetskoj kulturnoj mapi

13.12.2020

06:33 >> 10:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije počelo je na Google Arts and Culture platformi onlajn predstavljanje kulturnog nasleđa Srbije

Sedam srpskih remek-dela na svetskoj kulturnoj mapi
Copyright Profimedia

Kako je saopštilo Ministarstvo, na toj platformi je audio-vizuelnim materijalom na atraktivan način za sada predstavljeno sedam izložbi: Manastir Studenica, Galerija Matice Srpske, Sinagoga u Subotici, Smederevska tvrđava, Stambena palata Ferenca Rajhla, Ram tvrđava i Crkva manastira Pokajnica.

Google Arts and Culture predstavlja onlajn platformu putem koje javnost ima priliku da pristupi sadržaju u visokoj rezoluciji, slikama i video materijalu umetničkih dela i kulturne baštine, prikupljenih od strane institucija u oblasti kulture i saradnika širom sveta.

Promo/Ministarstvo kulture i informisanja

Takođe, profesori i studenti su u prilici da organizuju virtuelna putovanja kao i onlajn razgovore s muzejskim ekspertima iz drugih organizacija u oblasti kulture.

Ova vrsta onlajn resursa može svojom dostupnošću ekskluzivnog materijala da građanima širom sveta pomogne u istraživanjima, akademskim radovima, kao i da omogući multidisciplinarno i međuinstitucionalno učenje.

Link na kojem se izložbe mogu pogledati je:

Ministry of Culture and Media of the Republic of Serbia, Belgrade, Serbia — Google Arts & Culture

PROČITAJTE JOŠ: Legat oca Beograđanke u Adligatu – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike