Nikita Mihalkov uskoro u Narodnom pozorištu

09.06.2021

15:25 >> 15:29

0

Direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić je u susretu sa slavnim režiserom i glumcem dogovorila gostovanje njegove predstave na sceni beogradskog nacionalno

Nikita Mihalkov uskoro u Narodnom pozorištu
Copyright Nikita Mihalkov / Profimedia

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić bila je u radnoj poseti teatru Boljšoj gde je sa direktorom i baletskim pedagogom Vladimirom Urinom nastavila, pre korone započete, pregovore o njegovom dolasku u Beograd.

Promo / Narodno pozorište

Po pozivu velikog ruskog glumca i predsednika Međunarodnog filmskog festivala “Zlatni vitez” Nikolaja Burljajeva, Vujićeva je prisustvovala pozorišnoj predstavi “12” u režiji Nikite Mihalkova u kojoj ova dva slavna umetnika igraju zajedno.

Promo / Narodno pozorište

Po završetku ovog komada, direktorka Narodnog pozorišta je u susretu sa Mihalkovim dogovorila gostovanje njegove predstave na sceni beogradskog nacionalnog teatra.

Jedan od najznačajnijih filmskih režisera, autor filma “Varljivo sunce”, “Urga”, “Sibirski berberin”, Mihalkov je izrazio veliku radost da ponovo dođe u Beograd u Narodno pozorište kao glumac i kao reditelj.

Nikita Mihalkov / Profimedia

Ruski režiser i scenarista je poslednji put bio u Srbiji kao gost Emira Kusturice na njegovom filmskom festivalu “Kustendorf” na Mećavniku u januaru 2015. godine.

Pročitajte još

Predstava “12”, kao i njegov film iz 2007. godine zasnovan je na čuvenom američkom ostvarenju “12 gnevnih ljudi” (1957) Sidnija Lameta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike