Peca Popović priprema novu knjigu: Priče o čuvenim ljudima i potresnim ličnim iskustvima

11.06.2021

16:30 >> 15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Dogovorili smo se da pokušam da saberem tekstove iz različitih vremena, o raznim temama. Razne stvari se jedino mogu nabaviti na buvljoj pijaci, ističe autor

Peca Popović priprema novu knjigu: Priče o čuvenim ljudima i potresnim ličnim iskustvima
Peca Popović ATA Images/Antonio Ahel

Uticajni muzički publicista Petar Peca Popović najavio je da za sledeću godinu priprema novu knjigu radnog naziva „Čuvar buvlje pijace“, dok je nedavno objavljena „Tragovi u beskraju“ već doživela drugi izdanje, prošireno za šest novih tekstova.

Knjiga „Tragovi u beskraju“ je sećanje na moje umrle prijatelje iz sveta muzike. U novom izdanju imam dodatak od 21 prijatelja sa prostora bivše Jugoslavije, koje sam izgubio za vreme korone. Nastradao je 21 muzičar pop i rok muzike. E sad, prebrojte iz drugih žanrova koliko ih je umrlo – rekao je Popović.

Gostujući na jednoj od večeri ciklusa Narodne biblioteke Srbije „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“, u okviru kog književnici i drugi umetnici predstavljaju odlomke svojih novih, neobjavljenih dela, Popović je premijerno pročitao nekoliko priča predviđenih da se nađu u knjizi „Čuvar buvlje pijace“.

Peca Popović ATA Images/Antonio Ahel

U „Pisanju grada“ Popović govori o savremenoj devastaciji urbanog, „Spomenik peva“ je o legendarnom tamburašu Janiki Balažu, „Džezer i fudbaler“ o susretu klavijaturiste Džoa Zavinula sa legendarnim fudbalerom Crvene zvezde Rajkom Mitićem, a potresni „Jedan petak u životu“ o putu u Zagreb na identifikaciju posmrtnih ostataka člana porodice.

– Dogovorili smo se da pokušam da saberem tekstove iz različitih vremena, o raznim temama. Razne stvari se jedino mogu nabaviti na buvljoj pijaci. Mislio sam da je naslov „Čuvar buvlje pijace“ zgodan, a podnaslov je „O svemu i svačemu“ – ističe Popović.

Pročitajte još

Urednik časopisa „Džuboks i Rok“, Popović je bio, između ostalog, i muzički urednik Radija 101 i u diskografskoj kući PGP RTB. Autor je knjiga „Rokopisi“ (2008) i „Biti Rokenrol“ sa Mihajlom Pantićem (2016).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug