Hadžimanov i najbolji džez muzičari nastupaju u Botaničkoj bašti: Novi festival u srcu Beograda

13.06.2021

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Za dobru atmosferu postaraće se i plesači iz škole svinga, a biće tu i marširajući džez bend s repertoarom njuorleanskog diksilenda, ulični džez muzič

Hadžimanov i najbolji džez muzičari nastupaju u Botaničkoj bašti: Novi festival u srcu Beograda
Copyright Vasil Hadžimanov Promo/Predrag Ilić

Prvi Open Air Jazz Festival u Beogradu održaće se pod nazivom „Jazz in the Garden“ na više bina u Botaničkoj bašti “Jevremovac” 3. i 4. jula.

U jedinstvenom ambijentu zelene oaze u centru grada, u pravoj festivalskoj atmosferi pred publiku će izaći najbolji džez muzičari Srbije, predvođeni Big Bendom RTS-a, orkestrom koji će nastupiti sa specijalnom gošćom – pevačicom Aleksandrom Bijelić i svečano zatvoriti manifestaciju u nedelju, 4. jula.

Promo/Jazz in the Garden

Tokom dva dana posetioci će imati prilike da slušaju koncerte Vasila Hadžimanova, kultne beogradske grupe Fish in Oil, sastava Schime u kojem se nalaze najcenjeniji muzičari mlade generacije predvođeni saksofonistom Lukom Ignjatovićem i bubnjarem Predragom Peđom Milutinovićem, pijanistu Filipa Bulatovića, koji se upravo vratio u Srbiju posle nekoliko godina provedenih na njujorškoj džez sceni, pevačicu i kompozitora Sanju Marković čiji je album „Ascension“ pomerio granice srpske džez diskografije, renomiranu džez pevačicu Katarinu Kačunković, kvintet Belgrade Funk Combo saksofoniste Ljubiše Paunića, trio pijaniste Veljka Vujčića, mladog trubača Ivana Radivojevića, kao i beogradsku fjužn senzaciju Gorica & The Grooveheadz.

Big Bend RTS Promo/Jazz in the garden

Osnovna ideja festivala „Jazz in the Garden“ je da se ova vrsta muzike, koja ima dugu i bogatu tradiciju u Srbiji, približi širem krugu slušalaca u neobaveznoj, opuštenoj festivalskoj atmosferi koncerata na otvorenom, gde će svako moći da se opredeli šta želi da sluša i koliko, budući da će se koncerti odvijati paralelno na dve bine unutar Botaničke bašte. Za dobru atmosferu postaraće se i plesači iz škole svinga, a biće tu i marširajući džez bend s repertoarom njuorleanskog diksilenda, ulični džez muzičari i sve ono što će „Jazz in the Garden“ predstaviti kao jedinstven festivalski događaj u Beogradu i Srbiji.

Pročitajte još

Koncerti oba dana festivala počinju u 17 časova i traju do 22 sata, a vrata Botaničke bašte za posetioce festivala biće otvorena od 16 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike