"Sreća je" Igora Vinsa: Svojevrsni spoj muzike i plesa na Platou Milana Mladenovića

15.06.2021

12:36 >> 11:32

0

Autor: M. Cukić

Muzičari i igrači će ostvarivati međusobnu komunikaciju i interakciju putem improvizacije na sceni i ispred nje

"Sreća je" Igora Vinsa: Svojevrsni spoj muzike i plesa na Platou Milana Mladenovića
Copyright Igor Vince, Promo / Ivan Pantic

Povodom upravo objavljene pesme “Sreća je” i lančanih plesnih reakcija koje je izazvala među publikom, Igor Vins održaće promociju svog novog singla i plesno-muzički jam session kao svojevrsni uvod u novu, devetu sezonu Koncerata na Zidiću 18. juna u 19 časova na Platou Milana Mladenovića.

Vince i njegov sastav će u muzičkom smislu biti domaćini ovog jam sessiona, dok Nemanja Bošković, kao domaćin igrača, poziva svoje kolege, igrače različitih stilova: od hip-hopa, preko latino i afrobeata do savremenog plesa, da se u što većem broju pridruže ovom jedinstvenom događaju.

Igor Vins, kantautor, vokal i instrumentalista, pre samo nekoliko dana objavio je svoj novi singl kao i video spot “Sreća je”.

– Mnogo inspiracije i ljubavi sam utkao u stvaranje ove pesme i veoma sam uzbuđen kada vidim da to prepoznajete i osećate. Uživajte, đuskajte i podelite sa ljudima oko vas – kaže Igor Vins i poručuje publici:

Promo / Dom omladine Beograda

– Muzika nema svoju potpunu lepotu ukoliko je ne prati ples, a ni plesa ne bi bilo bez muzike. Zato pozivamo plesače da nam se pridruže u petak na Zidiću!

Jam session ovakvog koncepta možda nije tako često viđen, a zapravo predstavlja potpuno prirodan, organski spoj muzike i plesa. Muzičari i igrači će ostvarivati međusobnu komunikaciju i interakciju putem improvizacije na sceni i ispred nje.

Razmene koje se dešavaju ovim putem postaju unikatne kompozicije pokreta i zvuka, stvarajući minijaturne performanse u datom trenutku. Ovaj događaj promoviše susrete svih ljudi koji žele da dele svoje znanje, ispolje sopstvene emocije i uživaju u pokretu. Biće kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera, a pokret i ples, odnosno zvuk i muzika biće upotrebljeni kao alati za kreiranje neverbalne komunikacije svih aktera događaja.

Pročitajte još

– Pronaći živu muziku u Beogradu je pravi zadatak. Pronaći ples koji će tu muziku pratiti je još veći izazov. Mi vam dovodimo i jedno i drugo. Organizovanjem ovog događaja želimo da pokažemo šta nastaje kada se muzika i ples susretnu u improvizovanoj interakciji na licu mesta. Želimo da svaki pojedinac oseti srž ova dva elementa na svojoj koži i podeli ga dalje sa drugima, gradeći jedinstvenu energiju trenutka. Zidić će prodrmati muzičko-plesne vibracije i nadamo se da će osmeh i radost okupljenih biti razlog za oslobađanje tela i uma – kaže Nemanja Bošković uoči nastupa ispred Doma omladine Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike