Kolin Farel i Rejčel Vajz u mračnoj edipovskoj priči

17.06.2021

07:17

0

Autor: Dejan Ćirić

Velike holivudske zvezde će predvoditi glumačku ekipu u novom filmu višestruko nagrađivanog reditelja i scenariste Toda Solonca

Kolin Farel i Rejčel Vajz u mračnoj edipovskoj priči
Copyright Kolin Farel/Profimedia

Kolin Farel i Rejčel Vajz naći će se ponovo zajedno na velikom platnu. Zvezde filma „Jastog“ predvodiće glumačku ekipu u novom filmu višestruko nagrađivanog reditelja i scenariste Toda Solonca, piše IndieWire.

Solonc, koji je stekao ugled među kritičarima ispitujući „tamnu stranu srednje klase američkog predgrađa“, ovog puta priprema projekat radnog naziv „Love Child“. U pitanju je, kako ističu producenti, „mračan i urnebesan preokret u klasičnoj edipovskoj priči“.

– Ovo je moj prvi film sa radnjom i prvi film koji se odvija u Teksasu. Zabavno je i seksi, a film je inspirisan holivudskim naslovima zbog kojih sam i poželeo da postanem filmski stvaralac. Oduvek sam voleo Rejčel i Kolinov rad, i počastvovan sam što mogu sa njima da podelim strast za ozbiljnim i neočekivanim radom – izjavio je Solonc.

Rejčel Vajz/Profimedia

Farel i Vajz imaju prilično guste rasporede. Rejčel očekuje premijera „Crne udovice“ 9. jula, a Kolina marta iduće godine „Betmen“. Čuveni glumac bi trebalo da se pojavi u Kanu, budući da će se na ovogodišnjem festivalu prikazati njegov film „After Yang“.

Prvim filmom „Dobrodošli u kuću lutaka“, za koji je 1996. osvojio Veliku nagradu žirija na Sandens film festivalu, Solonc je postao prepoznat kao duhoviti i provokativni hroničar ljudske okrutnosti. Uslediće još kontroverznija „Sreća“, film koji je osvojio Međunarodnu nagradu filmskih kritičara u Kanu. Okupio je impresivnu ekipu koja se bavila temom silovanja, pedofilije i samoubistva.

Pročitajte još

U Kanu je 2002. prikazan i njegov film „Pripovedanje“, koji je Njujork tajms svrstao među deset najboljih filmova te godine. Svojevrsni nastavak filma „Sreća“, „Život tokom rata“, osvojio je nagradu za najbolji scenario u Veneciji 2009. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike