Filmovi o Vladi Divljanu i Novom talasu uvod u Arsenal fest

21.06.2021

09:56 >> 10:03

0

Autor: Dejan Ćirić

Na kraju svake večeri kragujevački bend Vesele osamdesete izvodiće pesme Vlade Divljana, Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekatar

Filmovi o Vladi Divljanu i Novom talasu uvod u Arsenal fest
Copyright Vlada Divljan infobalkan.org

Dokumentarac „Nebeska tema“ o muzičaru Vladi Divljanu biće prikazan sutra, a „Novi val – 40 godina posle“ u sredu, oba besplatno od 21 čas, na Ðačkom trgu u Kragujevcu, u okviru prvog Festivala muzičkog filma (FMF), koji je deo pratećeg programa Arsenal festa.

Vlada Divljan/YouTube

Reditelj Mladen Matičević i Divljanov dugogodišnji saradnik, klavirista Aleksandar Šandorov biće sutra gosti projekcije „Nebeske teme“, dok sledeće večeri dolaze rok publicista Petar Janjatović, basista Idola, Divljanovih pratećih bendova i “Zone B”, Zdenko Kolar, kao i Olga Kepčija, koja je koautorka filma „Novi val-40 godina posle“ sa Nikolom Kneževićem.

Zdenko Kolar Tanjug/Strahinja Aćimović

Organizatori Kult u saradnji sa udruženjem Forma, saopštili su da je ideja FMF-a da se sugrađanima ponudi kvalitetan kulturno-zabavni sadržaj, kome ne nedostaje ni edukativna konotacija, a na kraju svake večeri kragujevački bend „Vesele osamdesete“ izvodiće pesme Vlade Divljana (1958-2015), Idola, Električnog orgazma, Haustora, Šarla Akrobate, Azre, Ekatarine Velike i Filma.

ATA Images/Miloš Tešić

– Želimo da se sugrađani podsete nekih dobrih starih vremena, ali i da se omladina upozna sa najboljim što je naša muzička scena iznedrila. FMF je na neki način dobar uvod u Arsenal fest, svakako najveći rok događaj koji imamo – kaže se u saopštenju organizatora, koji su naveli da su FMF podržali Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije i Skupština grada Kragujevca.

Pročitajte još

Arsenal fest 11 biće održan od 24. do 26. juna u Kragujevcu uz nastupe izvođača kao što su Partibrejkers, Bajaga i instruktori, Dab Ef Eks, Hladno pivo, Dubioza kolektiv, Jingvi Malmstin i Riblja čorba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike