Zdenko Kolar priprema prvi solo album: Pesme zabeležene na kasetofonima

13.06.2021

13:45 >> 12:55

0

Autor: Dejan Ćirić

Na Idole najviše liči predstojeći najavni singl Savršen par

Zdenko Kolar priprema prvi solo album: Pesme zabeležene na kasetofonima
Copyright Zdenko Kolar Tanjug/Strahinja Aćimović

Basista Zdenko Kolar, član nekadašnje kultne novotalasne grupe „Idoli“, namerava ove godine da objavi svoj prvi samostalni, autorski album, na kome će i zapevati, u pratnji benda „Magic Bush“.

– Tačno je, rešio sam pod stare dane da izađem u javnost sa pesmama koje čuvam u sebi, koje sam zabeležio na nekim kasetofonima pre četrdesetak godina – rekao je Kolar.

Zdenko Kolar Tanjug/Strahinja Aćimović

Basista kultnih „Idola“, potom pratećih bendova Vlade Divljana, a od sredine osamdesetih bluz benda „Zona B“, kaže da će se za sada neimenovani album verovatno pojaviti pod firmom Zdenko Kolar i „Magic Bush“.

– Dobru saradnju sam ostvario s ovim bendom. Stvarno su divni dečaci. Omogućili su mi pristup dobrim instrumentima i studiju, znaju da sviraju i pevaju, tako da je sve to rezultiralo solo albumom koji želim da objavim u toku ove godine – ističe Kolar.

Promo/Beogradski mesec fotografije

Prema njegovim rečima, na albumu će biti pop-roka ali i „malo težeg roka“, dok na „Idole“ najviše liči predstojeći prvi najavni singl „Savršen par“, čiji su autori basista Bajage i Instruktora Miroslav Cvetković i gitarista benda „Magic Bush“ Damjan Dašić.

– Na albumu se pojavljujem kao autor, imam nekih sedam-osam pesama, ali sticajem okolnosti, ova ide kao prva. Dobro je zazvučala, mnogo ljudi mi je reklo da podseća na „Idole“. Pevao sam je u studiju sat i po i dobio upalu grla, pošto ipak nisam pevač. Sad svaki dan vežbam u kupatilu posle tuširanja – našalio se Kolar.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike