Draganu Bjelogrliću počasna „Zlatna jabuka“ na festivalu u Kranju

22.06.2021

12:15 >> 12:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Kao jedan od vodećih srpskih glumaca i umetnika, zaslužan je za rast i razvoj regionalnog kinematografskog i serijskog sektora, stoji u obrazloženju nagrade

Draganu Bjelogrliću počasna „Zlatna jabuka“ na festivalu u Kranju
Copyright Dragan Bjelogrlić ATA Images/Antonio Ahel

Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju, počasnu „Zlatnu jabuku“ dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatori, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umetnički doprinos na audiovizuelnom polju.

– Kao jedan od vodećih srpskih glumaca i umetnika, zaslužan je za rast i razvoj regionalnog kinematografskog i serijskog sektora – stoji u obrazloženju nagrade.

Samo uručenje nagrade pratio je višeminutni apaluz publike, nakon čega je usledio koncert grupe „Magnifico“, posebno u čast specijalnog gosta Dragana Bjelogrlića.

Dragan Bjelogrlić Promo/Fame Solutions

Tročlani međunarodni žiri dodelio je „Veliku zlatnu jabuku“ Jasni Ðuričić za najbolju glavnu ulogu i izuzetno umetničko ostvarenje u filmu „Quo vadis, Aida?“

Goran Bogdan, Franc Rogovski i Nada Šargin dobili su „Jabuke“ za posebna glumačka ostvarenja.

Goran Bogdan Promo/Nebojša Babić

Kao što je na završnoj priredbi istakla selektorka programa Ana Šturm, „najlepši deo festivala bio je taj što smo filmove ponovo vratili ljudima“.

– Nema ništa lepše nego sedeti u toploj letnjoj večeri, u prepunom letnjem bioskopu i gledati publiku kako s poštovanjem prati najnovija regionalna ostvarenja – istakla je Šturm.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike