„Ruska smrt“ u Rusiji: Atelje 212 gostuje na prestižnom pozorišnom festivalu

24.06.2021

17:01 >> 18:31

0

Autor: Dejan Ćirić

Rediteljka ovog komada je Andrea Ada Lazić, a igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Cile Ilić

„Ruska smrt“ u Rusiji: Atelje 212 gostuje na prestižnom pozorišnom festivalu
Copyright Predstava "Ruska smrt", Atelje 212 Promo/Boško Đorđević

Atelje 212 sa predstavom „Ruska smrt“ Irine Vaskovke (prevod Novica Antić), učestvuje na 14. Međunarodnom festivalu savremene drame „Kolyada-Plays“ u Jekaterinburgu, u Rusiji, 26. juna.

Na poziv umetničkog direktora, poznatog dramskog pisca i pozorišnog pedagoga, Nikolaja Koljade, Atelje 212 će učestvovati u glavnom programu Festivala, koji se ove godine odrźava od 20. do 30.juna.

Predstava “Ruska smrt”, Atelje 212 Promo/Boško Đorđević

Na festivalu se izvode predstave po tekstovima savremenih ruskih dramskih pisaca, a njegov sastavni deo je i dodela prestiźne nagrade „Evroazija“ za najbolji savremeni dramski tekst napisan na ruskom jeziku. Prošle godine festival zbog pandemije nije održan, a ovogodišnje izdanje je okupilo pozorišta iz Srbije, Poljske, Bugarske, Kazahstana i Rusije.

Tokom deset dana biće, u zvaničnom i pratećim programima, izvedeno 30 predstava. Predstave se igraju u Koljada teatru i pet drugih gradskih pozorišta Jekaterinburga, uz poštovanje epidemioloških mera koje su u Rusiji trenutno na snazi.

Predstava “Ruska smrt”, Atelje 212 Promo/Boško Đorđević

Predstava „Ruska smrt“ je premijerno izvedena u Ateljeu 212 26. septembra  2020. godine. Rediteljka je Andrea Ada Lazić, a igraju Milica Mihajlović, Isidora Minić i Nebojša Cile Ilić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike