Četiri počasna Oskara za velike zvezde: Poznata imena dobitnika

26.06.2021

05:33 >> 07:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Laureati koji su, prema oceni američke Akademije ostavili dubok trag na film i društvo, biće predstavljeni na svečanoj ceremoniji dodele takozvane Governor

Četiri počasna Oskara za velike zvezde: Poznata imena dobitnika
Copyright Profimedia

Glumci Semjuel L. Džekson, Deni Glover, Elejn Mej i Liv Ulman dobitnici su počasne nagrade Oskar, saopštila je američka Akademija filmske umetnosti i nauke.

Semjuel L. Džekson/ Profimedia

Četiri laureata koji su, prema oceni američke Akademije ostavili dubok trag na film i društvo, biće predstavljeni na svečanoj ceremoniji dodele takozvane „Governors Awards“, 15. januara 2022. godine.

Liv Ulman/Profimedia

– Semjuel L. Džekson je ikona kulture, čiji je dinamični rad daleko premašio žanrove, generacije i publiku širom sveta, dok smeli, beskompromisni pristup stvaranja filma Elejn Mej, kao spisateljice, rediteljke i glumice, odjekuje kao i uvek glasno među ljubiteljima filmova. Hrabrost i emocionalnost Liv Ulman podarili su izuzetno duboke kreacije na velikom platnu, a višedecenijsko zalaganje za pravdu i ljudska prava Denija Glovera odražava i njegovu posvećenost u prepoznavanju naše zajedničke humanosti na platnu i van njega – saopštio je predsednik Akademije David Rubin.

Elejn Mej/Profimedia

Počasna nagrada, statua Oskara, dodeljuje se u čast izuzetnog doprinosa filmskoj umetnosti i nauci, izvanrednim zaslugama, te životnim dostignućima.

Deni GLover/Profimedia

Na ovoj ceremoniji, dodeljuje se tradicionalno i nagrada „Jean Hersholt Humanitarian“ i to pojedincu iz kinematograije čiji su humanitarni rad i napori zadužili filmsku industriju. Ovog puta, nagrada će otići u ruke Deniju Gloveru.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike