Džez i rokenrol u Botaničkoj bašti: Jedinstven muzički doživljaj uz velike umetnike

12.07.2021

08:02

0

Autor: Dejan Ćirić

Serija koncerata pod nazivom Garden Sessions svakog dana počinje u 20 časova

Džez i rokenrol u Botaničkoj bašti: Jedinstven muzički doživljaj uz velike umetnike
Copyright Profimedia

Centar Beogradskih festivala CEBEF u poslednjoj nedelji jula organizuje seriju jedinstvenih koncerta renomiranih muzičara iz Srbije i regiona, pod nazivom „Garden Sessions“, u Botaničkoj bašti “Jevremovac”. Svi koncerti počinju u 20 časova, a raspored po danima je sledeći:

Neno Belan & Fiumens – Best off – 26. jul

Matija Dedić – Tajna vještina, muzika Zlatana Stipišića Gibonnija – 27. jul

Galija – Akustično – Kao nekad – 28. jul

Nada Pavlović – Lady sings Jazz – 29. jul

Ove posebne muzičke večeri otvoriće u ponedeljak, 26. jula, Neno Belan sa svojim Fiumensima koji nakon dve godine ponovo dolazi u Beograd. Jedan od koncertno najaktivnijih muzičara sa ex YU prostora svoju popularnost u Srbiji duguje i fazi iz doba grupe „Đavoli“ čiji će opus Beograđani moći da čuju i na ovom koncertu. Svakako, Neno i Fiumensi izvodiće i pesme iz njegove solo karijere, tako da će posetiocima prikazati presek i svojevrsni “best off“ svog stvaralaštva.

Neno Belan Promo/Garden Sessions

Dan kasnije publiku očekuje čuveni muzičar i pijanista Matija Dedić koji će izvesti instrumentalne obrade najlepših Džibonijevih kompozicija. „Divlji cvit“, „Ispod moga pramca“ (Tempera), „Cesarica“ i „Kad sam nasamo s njom“ svima su poznati naslovi koje je Matija majstorski odsvirao u intimnim, emotivnim džez obradama, zadržavši pritom esenciju i ritam originalnih verzija, a publici će biti predstavljene na ovom posebnom nastupu.

Matija Dedić Promo/Garden Sessions

Grupa „Galija“ će nastupiti 28. jula. Bend osnovan pre 43 godine u Nišu, izvešće akustične verzije svojih najvećih hitova. Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine pevač, kompozitor i gitarista Nenad Milosavljević, pevač i tekstopisac Predrag Milosavljević, bubnjar Boban Pavlović, gitarista Dragutin Jakovljević, basista Slaviša Pavlović i klavijaturista Goran Antović. Jedan su od najtrajnijih sastava jugoslovenskog i srpskog rokenrola, a izdanja grupe varirala su od progresivnog roka do mejnstrim zvuka, koji će publika ovog puta imati prilike da čuje u akustičnoj varijanti.

Galija Promo/Garden Sessions

Naša čuvena džez pevačica Nada Pavlović, poznata kao “bela žena sa crnim glasom”, nastupiće 29. jula a njen program nosi naziv “Lady sings jazz”.

Nada Pavlović Promo/Garden Sessions

Nastupala je sa džez orkestrom Djuka Elingtona, sa Čikom Korijom, imala je ponudu Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, kao i ponudu Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M, da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih, a poznato je i da je dobila i kompliment od legendarne Arete Frenklin.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike