„Povratak u život“: Nataša Ninković sa predstavom "Selestina" na festivalu Grad teatar Budva

16.07.2021

11:05 >> 11:19

0

Autor: Dejan Ćirić

Dva komada Jugoslovenskog dramskog pozorišta biće izvedena na 35. izdanju tradicionalne manifestacije

„Povratak u život“: Nataša Ninković sa predstavom "Selestina" na festivalu Grad teatar Budva
Copyright Nataša Ninković, predstava "Selestina" Promo/Nenad Petrović

Dve predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta “Selestina” i “Moj muž” gostovaće tokom jula na festivalu Grad teatar Budva koji se ove godine održava pod sloganom “Povratak u život”, saopšteno je iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Predstava „Selestina“ prema romanu Fernanda de Rohasa u režiji Milana Neškovića nastala je u koprodukciji sa festivalom iz Budve, a biće izvedena u nedelju 18. i ponedeljak 19. jula na 35. izdanju tradicionalnog festivala.

Premijera tog komada bila je 18. jula 2019. godine upravo u Budvi, dok je beogradska publika prvi put imala prilike da gleda dramu 4. oktobra iste godine.

Nataša Ninković ATAImages/Antonio Ahel

Roman “Selestina” pisan je isključivo u dijalozima, kao dramski tekst, i smatra se jednim od najvećih dela španske književnosti. Naslovnu ulogu igra proslavljena glumica Nataša Ninković, a ostalu glumačku ekipu čine Nikola Rakočević, Marta Bjelica, Nikola Šurbanović, Emir Ćatović, Aleksandar Ðurica, Anđelika Simić, Katarina Žutić i Maja Stojanović.

Adaptaciju romana je uradila Maja Todorović koja je i dramaturg predstave.

U sredu, 21. jula, na sceni između crkava u Budvi, biće izvedena i duo drama “Moj muž” prema istoimenoj zbirci priča makedonske autorke Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić. U predstavi igraju Sanja Marković i Jovana Belović, a premijeru je komad imao 18. jula na sceni Studio JDP.

Predstava “Moj muž” Promo/Đorđe Tomić

Nakon Budve, 19. avgusta gostovaće i u Ohridu na Festivalu “Ohridsko leto”, dok se na jesen očekuje gostovanje u Banjaluci.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike