Robert de Niro je jedan svoj film posvetio pokojnom ocu koji je bio homoseksualac: Priča slična onoj iz glumčevog detinjstva (VIDEO)

15.06.2024

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Kada je slavna holivudska zvezda imala samo dve godine, njegovi roditelji su prestali da žive zajedno

Robert de Niro je jedan svoj film posvetio pokojnom ocu koji je bio homoseksualac: Priča slična onoj iz glumčevog detinjstva (VIDEO)
Robert de Niro - Copyright Profimedia

Robert de Niro smatra se jednim od najvećih i najuticajnijih glumaca svih vremena. Priznat je kao ikona američkog filma ispred kamere, ali dva puta je isprobao svoj talenat iza nje. Pre nego što je 2006. godine snimio svoj drugi film kao reditelj, slavni glumac je 1993. godine režirao ostvarenje "Priča iz Bronksa".

Profimedia
 

U pitanju je kriminalistička drama o odrastanju, adaptacija istoimene predstave Čeza Palminterija iz 1989. godine, koja govori o mladiću koji se nalazi između sveta organiziranog kriminala i odanosti svom poštenom i vrednom ocu. 

Ostali su bliski uprkos razdvajanju

Kada je "Priča iz Bronksa" izašla, De Niro je svoj rediteljski debi posvetio svom ocu koji se razdvojio od njegove majke nakon što je otkrio da je homoseksualac, kada je slavni glumac imao samo dve godine. U razgovoru za Interview, kako prenosi index.hr, Robert je govorio o umetničkim ambicijama svog oca i svojim ranim sećanjima na njega.

Profimedia
 

- Video sam kako je živeo, borio se... Vodio je klasičan život njujorškog umetnika, u potkrovlju, uvek u centru. Jako sam ponosan na to, ali nisam zaljubljenik u umetnost kao što je on bio. To je bio ceo njegov život - otkrio je glumac.

Biografski element u filmu

De Niro je odrastao u Grinič Vilidžu, ali je uvek posećivao svog oca i ostao blizak sa njim uprkos razdvajanju od njegove majke. Odrastajući u četvrtima Menhentna, sprijateljio se sa decom sa ulice, što njegovom ocu nije bilo po volji. Ovaj biografski element dobro se uklapa u "Priču iz Bronksa", gde otac želi da njegov sin ostane podalje od privlačnog sveta organizovanog kriminala.

Profimedia
 

Govoreći o tome zašto je posvetio ovaj film svom ocu, glumac je rekao:

- Mislio sam da bi to bila lepa stvar, a film je bio o očevima i sinovima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike