Klint Istvud razbio zabludu o svom čuvenom filmu: Svi su ga pogrešno shvatili (FOTO/VIDEO)

27.05.2024

19:00

0

Reklamiran je kao sportska drama, a prema njegovim rečima, to nije tačno

Klint Istvud razbio zabludu o svom čuvenom filmu: Svi su ga pogrešno shvatili (FOTO/VIDEO)
Klint Istvud - Copyright Profimedia

"Mostovi okruga Medison" iz 1985. nesumnjivo se izdvaja kao vrhunac filmova Klinta Istvuda na temu ljubavi. Ta priča, nominovana za Oskara, govori o fotografu koji se zaljubljuje u domaćicu tokom svog poslednjeg zadatka.

Profimedia
 

Ali, postoji mnogo različitih oblika ljubavi. Istvud je priznao da je film "Devojka od milion dolara" reklamiran kao sportska drama, a prema njegovim rečima, to nije tačno.

Film koji je osvojio četiri Oskara

- "Devojka od milion dolara" govori o potrazi za porodicama, ljudima koji sanjaju o uspehu i pokušajima da dođu do vrha - objasnio je reditelj i dodao:

- Kada sam pokušao da prodam ideju o snimanju, svi su se pitali zašto film o boksu, i to ženski boks. Rekao sam da to nije film o boksu, to je ljubavna priča.

Profimedia
 

Ipak, Varner Bros je uspeo da razume Istvudovu viziju i tako je snimljen film o potcenjenom bokserskom treneru koga muči savest zbog prošlosti i pokušava da nađe iskupljenje, pomažući bokserki amaterki u njenom krhkom snu da postane profesionalac. Film je osvojio četiri Oskara, uključujući i onaj za najbolji film.

Ljubavna priča između oca i ćerke

- Hilari Svonk u filmu postaje ćerka ili surogat ćerka Morgana Frimena. To je ljubavna priča između oca i ćerke - tvrdi Istvud.

Profimedia
 

"Devojka od milion dolara" donela je Oskara za Svonk i Frimena, koji su osvojili nagradu za najbolju glumicu i najbolju sporednu mušku ulogu, navodi index.hr.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike