Na Netfliks stigao čuveni horor sa Bredom Pitom: Film kome mnogi zameraju jednu stvar (FOTO/VIDEO)

26.05.2024

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

U planu je bio i nastavak, ali je projekat otkazan

Na Netfliks stigao čuveni horor sa Bredom Pitom: Film kome mnogi zameraju jednu stvar (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Nakon što je početkom meseca na Netfliks stigao "Bullet Train", striming servis je sada u svoju ponudu uvrstio još jedan film Breda Pita. Reč je o naučnofantastičnom ostvarenju "Svetski rat Z", starom čak 11 godina, koji i danas deli mišljenja gledalaca.

Profimedia
 

Borba sa smrtonosnim virusom i zombijima

Pit igra Gerija Lejna, koji se sa porodicom nađe usred velikog saobraćajnog zastoja. Ubrzo shvata da se ne radi o običnoj gužvi. Naime, ljudi zbog smrtonosnog virusa počinju da napadaju jedni druge, a samo jedan ugriz je dovoljan da ih pretvori u zombije.

Ne zna se kako se pojavio virus, a broj zaraženih naglo raste svakog dana. Pandemija je zavladala svetom. Zaraženi su porazili svetske vojske i srušili njihove vlade. Lejn je primoran da se vrati svom opasnom prethodnom životu kako bi zaštitio svoju porodicu i započinje očajnu potragu po celom svetu za izvorom epidemije i nečim što može da je zaustavi. 

Profimedia
 

Neki ovaj film, koji je adaptacija istoimenog romana Maksa Bruksa iz 2006. godine, zapravo smatraju visokobudžetnim hororom, pa mu zameraju previše nelogičnih detalja u zapletu. Zbog toga na Rotten Tomatoes-u ima ocenu 67%, a na IMDB-u 7.0/10.

Uprkos tome, film je bio uspešan kad se pojavio u bioskopima 2013. godine i zaradio je 540 miliona dolara.

U planu je bio i nastavak, ali različita viđenja priče i neslaganja dovela su do toga da Mark Forster odstupi sa meesta reditelja. Studio Paramount se tada okrenuo Dejvidu Finčeru i gotovo sve je bilo spremno, ali je tokom završne faze pretprodukcije 2019. godine, film otkazan, navodi index.hr.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike