Preminuo američki reditelj Morgan Sparlok: Napravio je neverovatan eksperiment u Mekdonaldsu i snimio satiru o Osami bin Ladenu (FOTO)

25.05.2024

07:07

0

Autor: Dejan Ćirić

Izgubio je bitku sa karcinomom

Preminuo američki reditelj Morgan Sparlok: Napravio je neverovatan eksperiment u Mekdonaldsu i snimio satiru o Osami bin Ladenu (FOTO)
Copyright Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP

Američki reditelj Morgan Sparlok, čiji je dokumentarni film "Super Size Me" nominovan za Oskara, preminuo je u četvrtak od komplikacija usled kancera, saopštila je njegova porodica.

Sparlok, koji je imao 53 godine, umro je u Njujorku, okružen porodicom i prijateljima, naveo je njegov brat u saopštenju, preneo je Si-En-En.

Tanjug/Victoria Will/Invision/AP, File)
 

- Bio je to tužan dan, dok smo se opraštali od mog brata Morgana - rekao je Kreg Sparlok.

Prema njegovim rečima, Morgan je dao toliko toga svojom umetnošću, idejama i velikodušnošću.

30 dana jeo samo u Mekdonaldsu

- Svet je izgubio istinskog stvaralačkog genija i posebnog čoveka. Tako sam ponosan što sam radio zajedno sa njim - naveo je njegov brat.

Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
 

Morgan je bio najpoznatiji po dokumentarnom filmu "Super Size Me" u kome se bavio odnosom Amerike prema brzoj hrani. U filmu je sproveo eksperiment u kojem je 30 dana jeo samo u Mekdonaldsu. Morao je da uzme "super veliku" porciju ako bi mu bila ponuđena.

Tanjug/Chris Pizzello/Invision/AP, File
 

On je napravio i satirični dokumentarac o potrazi za Osamom bin Ladenom, režirao koncertni film "One Direction" i snimio film o Homeru Simpsonu i bejzbolu. Nekoliko godina, Sparlok je bio domaćin popularne serije CNN-a, "Morgan Sparlok insajd men". 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike