Policija i DEA istražuju smrt američkog glumca Metjua Perija! Trag u krvi pokrenuo misteriju, šta su istražitelji novo otkrili?

21.05.2024

23:04

0

Glumac je preminuo u 54. godini 28. oktobra 2023. godine u hidromasažnoj kadi u svom domu, a u njegovom stomaku pronađen je ketamin

Policija i DEA istražuju smrt američkog glumca Metjua Perija! Trag u krvi pokrenuo misteriju, šta su istražitelji novo otkrili?
Copyright Profimedia

Policija Los Anđelesa i američka Uprava za suzbijanje narkotika (DEA) pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o smrti američkog glumca Metjua Perija koji je pre pola godine preminuo od dejstva anestetika ketamina koji je dobio na recept, rekli su danas policijski izvori.

Policija i DEA pokrenuli su zajedničku krivičnu istragu o tome kako je Peri dobio lekove na recept, rekli su izvori za "Los Anđeles tajms".

Peri je preminuo u 54. godini 28. oktobra 2023. godine u hidromasažnoj kadi u svom domu, a u njegovom stomaku pronađen je ketamin u tragovima koji se ponekad koristi za lečenje depresije, prema rečima lekara iz Los Anđelesa.

Međutim, u njegovoj krvi su posle obdukcije otkriveni nivoi ketamina slični nivoima koji nastaju tokom opšte anestezije, preneo je Gardijan.

Profimedia
 

Obdukcijom je takođe u krvi Perija otkriven i lek buprenorfin koji se koristi za lečenje zavisnosti od opijata.

Rečeno je da je Perijeva smrt bila nesrećan slučaj, bez dokaza o krivičnom delu.

Prema rečima lekara, Peri je bio na terapiji infuzijom ketamina zbog anksioznosti i depresije u danima pre smrti.

Glumac je poslednju infuziju dobio desetak dana pre smrti, što znači da ketamin pronađen u njegovoj krvi prilikom obdukcije nije bio iz predviđene terapije.

U svojim memoarima iz 2022. godine, Peri je govorio o svojoj dugoj istoriji zloupotrebe lekova i korišćenja droga, počevši od svoje 14. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike