Filmske premijere u Kanu koje ceo svet željno iščekuje: Vodeće svetske zvezde na crvenom tepihu (FOTO/VIDEO)

22.04.2024

19:00

0

Greta Gervig, rediteljka filma "Barbi", biće predsednica žirija

Filmske premijere u Kanu koje ceo svet željno iščekuje: Vodeće svetske zvezde na crvenom tepihu (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Kanski filmski festival, spada među vodeće festivale A klase, i ove godine održava se od 14, do 25. maja. Čini se da će biti velika konkurencija i gužva među zvezdama na crvenom tepihu.

Tanjug
 

Greta Gervig, rediteljka filma "Barbi", koji je uspeo da zaradi ukupno 1,4 milijarde na svetskim blagajnama, biće predsednica žirija. Sa svojih 40 godina, ona je ujedno i najmlađa osoba u toj ulozi još od Sofije Loren.

Predstavljamo filmovi čije premijere svi željno iščekuju u Kanu.

"Megalopolis"

Veliki reditelj Frensis Ford Kopola vraća se u Kan 45 godina nakon osvajanja Zlatne palme za film "Apokalipsa danas".

Ovog puta Kopola je napisao, producirao i režirao epsku naučno-fantastičnu dramu o arhitekti koji pokušava da obnovi Njujork, kao utopiju, nakon razorne katastrofe.

"Sva lica dobrote"

Nakon fantastičnog uspeha filma "Jadna stvorenja", Ema Stoun koja je dobila Oskara za ulogu u ovom filmu i reditelj Jorgos Lantimos, nastavljaju saradnju sa još jednim filmom, "Sva lica dobrote", koji će premijerno biti prikazan u Kanu.

Radnja prati tri priče, a glavna ekipa glumaca će se preoblikovati u različite likove za svaku od njih.

"The Shrouds"

Dejvid Kronenberg će ove godine u Kanu premijerno priakazati film "The Shrouds", priču koja prati udovca, biznismena po imenu Karš, koji gradi uređaj koji može povezati žive sa mrtvima. Film se predstavlja kao Kronenebergov najautobiografskiji do sada.

U ovom filmu igra Vensan Kasel i ovo mu je treća saradnja sa Kronenbergom.

"Furioza: Pobesneli Maks Saga"

Nakon mnogo nagađanja, potvrđeno je da će sledeći nastavak Maks sage imati svoju svetsku premijeru na ovogodišnjem Kanskom festivalu (van konkurencije). 

Radnja je smeštena 45 godina nakon nuklearnih ratova oko resursa poput vode i goriva, a posledica je propast čovečanstva. Kada je Furioza (Anja Tejlor-Džoj) još bila dete, otela ju je banda motociklista, predvođena zloglasnim vojskovođom Dementusom.

"Emilia Perez"

Jedan od tri filma iz novonastale filmske producentske kuće Sen Loran je španska komedija o vođi kartela koji beži od zakona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Ovaj film će na Kanski filmski festival dovesti zvezde ovog ostvarenja Karlu Sofíju Gaskon, Zoe Saldanu i Selenu Gomez. Film je režirao poznati francuski reditelj Žak Odijar.

"Bird"

Britanska autorka Andrea Arnold, koja je režirala drugu sezonu serije "Big Little Lies", dolazi na Kanski filmski festival sa filmom "Bird".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SensCritique (@senscritique)

U glavnoj ulozi gledamo jednu od najvećih zvezdi današnjice, zvezdu filma "Saltburna", Berija Kogana. Malo se zna o filmu osim što na slikama iz filma vidimo Berija  kao istetoviranog junaka koji vozi motor.

"The Surfer"

Psihološki triler Lorkana Finegana, koji je uvršten u selekciju ovogodišnjeg filmskog festivala u Kanu, kao deo selekcije „Ponoćne projekcije“, a sniman je u Zapadnoj Australiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madman (@madmanfilms)

U glavnoj ulozi je Nikolas Kejdž.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike