Snima se film o Vitni Hjuston: Odabrana glumica koja će igrati slavnu pevačicu

17.12.2020

12:52 >> 16:31

0

U toku svoje bogate karijere, muzička diva je osvojila šest Gremi nagrada, a prodala više od 200 miliona albuma širom sveta

Snima se film o Vitni Hjuston: Odabrana glumica koja će igrati slavnu pevačicu
Copyright Vitni Hjuston / Profimedia

Biografski film o slavnoj pevačici Vitni Hjuston nosiće naziv “I Wanna Dance with Somebody”, a konačno je odabrana i glumica koja će igrati naslovnu ulogu – reč je o Britanki Naomi Aki, koja je ostvarila zapaženu rolu u filmu “Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera”.

Za režiju ovog ostvarenja zadužena je Stela Megi koja će raditi na scenariju koji je napisao Entoni Mekarten, scenarista uspešnog filma “Boemska rapsodija”, biografske priče o grupi Queen.

– Potrošili smo veći deo protekle godine u potrazi za glumicom koja će tumačiti Vitni Hjuston. Naomi Aki impresionirala nas je u svakom delu tog procesa. Bila sam dirnuta njenom sposobnošću da istakne pojavu na pozornici ove svetske ikone, istovremeno unoseći humanost u njen unutrašnji život – izjavila je rediteljka Stela Megi, prenosi Nacional.

Profimedia

U toku svoje bogate karijere, Vitni Hjuston je osvojila šest Gremi nagrada, prodala više od 200 miliona albuma širom sveta, a najpoznatija je po svojim hitovima “Saving All My Love for You”, “How Will I Know” i “I Wanna Dance With Somebody”.

Okušala se i kao glumica – i to 1992. godine u hit filmu “Telohranitelj” za koji je otpevala i šest pesama uključujući i veliki hit “I Will Always Love You”. Preminula je 2012. u 48. godini.

Profimedia

Pet Hjuston, bivša menadžerka Vitni Hjuston i upravnica Fondacije “Vitni Hjuston” biće jedna od producentkinja filma, a time je potvrđeno i da će se u ostvarenju koristiti originalne pesme koje je otpevala slavna pevačica.

Muzički producent Klajv Dejvis izjavio je kako su ga prošli žmarci kada je video test snimke Naomi Aki, ali, s obzirom na to da je glas Vitni Hjuston bio jedinstven, ipak će se njen glas koristiti u scenama pevanja u filmu, a ne od glumice. On smatra da nema boljeg odabira od Naomi za ovu ulogu.

Pročitajte još

Osim u filmu “Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera”, 28-godišnju Naomi Aki publika je zapazila u jednoj epizodi serije Stiva Mekvina “Mala sekira”, koja se trenutno prikazuje na HBO Adria i u seriji “The End of the F***ing World 2”.

Film “I Wanna Dance with Somebody” trebalo bi da stigne u bioskope u novembru 2022. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike