Martin Skorseze radi na seriji koja se snima u Srbiji: Intrigantne priče o osam različitih muškaraca i žena koje spaja jedna stvar

03.04.2024

12:00

0

Autor: Dejan Ćirić

"Skoro ceo život živeo sam sa pričama o svecima", izjavio je slavni reditelj

Martin Skorseze radi na seriji koja se snima u Srbiji: Intrigantne priče o osam različitih muškaraca i žena koje spaja jedna stvar
Martin Skorseze - Copyright Profimedia

Proslavljeni režiser i oskarovac Martin Skorseze angažovan je kao producent nove doku-igrane serije “Sveci” koja će obuhvatati osam jednočasovnih epizoda i istraživaće priče izuzetnih muškaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda - veru. 

Profimedia
 

Svi su išli putem ljubavi

Kreator serije je Mati Lešem, a razvijao je Martin Skorseze za Lionsgate Alternative Television. Scenario je napisao Kent Džons, a režiraće je Elizabet Čomko. 

- Skoro ceo život živeo sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim rečima i delima, zamišljajući svetove u kojima su živeli, izbore sa kojima su se suočavali, primere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živeo je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim rečima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika - istakao je Skorseze

Profimedia
 

Međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gde će se snimati deo serijala, u saradnji sa Firefly produkcijom i njihovim studijima, ali i na drugim lokacijama u Srbiji. 

- Imao sam veliku čast da radim sa legendarnim Krekom na filmu Berija Levinsona „The Survivor“ (Preživeli). Pozvao me je u Beograd, došao sam, zaljubio se u grad i obećao mu da ću se vratiti da ovde snimam. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo sa Krekom i čast mi je da radim sa Ivanom Miković i svim talentovanim ljudima u Firefly produkciji - izjavio je kreator i izvršni producent Mati Lešem. 

Četiri istorijske priče

Scenograf Miljen Kreka Kljaković, kome je bogata međunarodna karijera donela mnoge nagrade i priznanja, oživeće atomosferu četiri istorijske priče. 

- To što je serija „Sveci“ naš prvi međunarodni projekat neverovatno je priznanje naših sposobnosti na svetskom tržištu i veoma sam počastvovana što sarađujem sa Lionsgate i Fox Nation na ovom projektu - istakla je Ivana Miković, operativna direktorka Firefly produkcije i servisni producent serijala “Sveci”.

Serija će premijerno biti prikazana u novembru ove godine na Fox Nation platformi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike