Čkalja je Vesni Čipčić napisao pesmu i doneo iz Švedske poseban poklon: „Kad već pušiš, da budeš dama“ (FOTO/VIDEO)

20.03.2024

18:30

0

"Bio je beskrajno šarmantan", istakla je popularna glumica

Čkalja je Vesni Čipčić napisao pesmu i doneo iz Švedske poseban poklon: „Kad već pušiš, da budeš  dama“ (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

U Jugoslovenskoj kinoteci sinoć je otvorena izložba „Pobeda osmeha“ povodom 100 godina od rođenja Miodraga Petrovića Čkalje. Otvaranju je prisustvovala i glumica Vesna Čipčič koja je otkrila da joj je Čkalja napisao pesmu i dao poseban poklon.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Za Čkalju me vezuju divne uspomene i zapravo ne znam da li je bllo lepše to zajedničko vreme provedeno s njim u kadru ili van kadra. Bio je tako neposredan, jednostavan, tako duhovit i beskrajno šarmantan da je to nešto što, do tada, a ni od tada do danas, nisam doživela od nijednog svog kolege - ispričala je glumica.

Moraš da budeš bezobrazna

Vesna se prisetila i prvog ozbiljnijeg razgovora sa Čkaljom.

- Na samom početku me je pitao da mu kažem ko sam, odakle dolazim i otkuda ja u Beogradu. Odgovorila sam mu da sam završila gimnaziju u Kikindi, pa sam došla da studiram Akademiju u Beogradu. Upisala sam glumu kod profesora Milenka Maričića i na probnom snimanju koje se danas zove kasting, dobila glavnu žensku ulogu u seriji "Vruć vetar".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

"Sad sam te već upoznao, a kaži ti meni jednu stvar, ko su tvoji roditelji?“ - pita me on. Odgovaram mu da su moji mama i tata učitelj i učiteljica u Kikindi. „E pa to sam hteo da ti kažem, izgleda da si malo prevaspitana“ - otkrila je Vesna i dodala da je od njega dobila savet da bude "malo bezobrazna“.

Ozbiljno joj je zamerao jednu stvar

Čkalja je zavoleo Vesnu Čipčić sa kojom je igrao u seriji „Vruć vetar“, ali ipak joj je zamerao jednu stvar.

- Zamerao mi je to što pušim. Jako se ljutio na mene i grdio me zbog toga. To je trajalo jedno šest meseci, a onda je otputovao u Švedsku na neko gostovanje. Kad se vratio svi smo ga željno iščekivali da nam ispriča kako se proveo, i kakva je ta Švedska.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

On nam je sve ispričao, siti smo se ismejali, a onda u jednom trenutku uzima jednu kesicu i baca je pred mene na sto. Otvorila sam je i imala sam šta da vidim. Upaljač, muštikla, tabakera i jedna damska pepeljara. Ja sam ga samo pogledala i nasmejala se. Nisam mogla da verujem da posle onolike grdnje dobijam poklon, a on mi kaže: „Kad već pušiš, da budeš dama“ - ispričala je Čipčić.

Меđutim, to nije jedini poklon koji je dobila od Čkalje.

- Dobila sam i jedno malo pisamce, kao ona pisma koja su nekad putovala avionom. U tom pisamcetu je bila pesma: „Bila je lepa Vesna ali toga nije bila svesna, lepa kao najlepši ripčić, bila je Vesna Čipčić - izrecitovala je glumica pesmu koju joj je napisao čuveni komičar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike