Preminuo Akira Torijama: Stvorio je legendarni strip "Zmajeva kugla" (FOTO)

08.03.2024

08:24

0

Autor: Dejan Ćirić

Umro je od krvarenja u mozgu

Preminuo Akira Torijama: Stvorio je legendarni strip "Zmajeva kugla" (FOTO)
Copyright Profimedia

Tvorac "Zmajeve kugle", jednog od najuticajnijih i najprodavanijih japanskih stripova svih vremena, preminuo je u 68. godini. Akira Torijama je podlegao akutnom subduralnom hematomu, vrsti krvarenja blizu mozga, saopštio je njegov studio u petak, prenosi BBC.

Profimedia
 

"Dragon Ball" je izuzetno popularan širom sveta, a strip serija je takođe inspirisala crtane i filmske verzije. Debitovala je 1984. godine. Prati dečaka po imenu Son Goku u njegovom pohodu da sakupi magične zmajeve kugle kako bi odbranio Zemlju od vanzemaljaca humanoida nazvanih Saiyans.

Imao nedovršena dela u trenutku smrti

Torijama je imao nedovršena dela u trenutku svoje smrti. Preminuo je 1. marta, a na njegovoj sahrani prisustvovala je samo porodica i vrlo malo prijatelja, prema navodima sa Dragon Ball veb stranice.

"Imao bi još mnogo toga da postigne. Međutim, ostavio je mnogo manga naslova i umetničkih dela ovom svetu. Nadamo se da će Torijamin jedinstveni svet stvaranja nastaviti da bude voljen od strane svih još dugo vremena", saopštili su iz njegovog studija.

Profimedia
 

Fanovi su izrazili svoje saučešće na društvenim mrežama.

"Hvala što si stvorio strip koji predstavlja moje detinjstvo. Počivaj u miru, hvala na tvom trudu", "Previše rano, previše tužno", "Njegovo nasleđe će živeti zauvek. Hvala što ste stvorili najpoznatijeg anime lika svih vremena, Akira", neki su od komentara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike