Jedna od najpopularnijih serija na svetu dobija petu sezonu: Da li ćemo ponovo gledati Džodi Foster? (FOTO/VIDEO)

26.02.2024

17:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Pobrala je simpatije gledalaca zbog dobrog scenarija, režije, fotografije, mračnog tona i odličnih glumaca

Jedna od najpopularnijih serija na svetu dobija petu sezonu: Da li ćemo ponovo gledati Džodi Foster? (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Kada je neka serija apsolutni hit, onda za nju nema zime. Zato ne treba da iznenadi vest da je HBO obnovio popularnu seriju „Pravi detektiv” za petu sezonu samo nekoliko dana po završetku četvrte, do sada najuspešnije u ovom serijalu.

Kako su preneli američki mediji, za sada nije poznato hoće li se ova sezona nastavljati na prethodnu, jer je ostala nedorečena sudbina jedne od junakinja, Evanđelin Navaro, ili će pred gledaocima biti potpuno nova priča, uostalom kao i do sada. Takođe nije poznato ni kada će se „Pravi detektiv” vratiti na mali ekran.

Profimedia
 

Nove epizode ponovo će raditi meksička rediteljka i scenaristkinja Isa Lopez, koja je sa HBO-om potpisala novi višegodišnji ugovor po kom će stvarati nove projekte za kablovski kanal i striming servis.

Najgledanija sezona do sada

Četvrti serijal nazvan „Zemlja tame” pratio je detektivke Liz Denvers (Džodi Foster) i Evanđelin Navaro (Kali Reis) koje istražuju nestanak osmočlane posade arktičke istraživačke stanice u Enisu, na Aljasci. Tamo se suočavaju sa tamom koju nose u sebi, ali i istinama koje leže zakopane pod večnim ledom Aljaske.

Profimedia
 

Merenja gledanosti, koje su objavili strani mediji, pokazuju da je ovo je najgledanija sezona „Pravog detektiva” od 2014. kada je ovaj serijal ugledao svetlost dana. Oko 12,7 miliona ljudi do sada je pogledalo svih šest epizoda iz četvrte sezone, što je rekordna brojka. Finale emitovano u ponedeljak zabeležilo je 3,9 miliona gledalaca u Americi na svim platformama HBO-a i ujedno je najgledanija epizoda u sezoni. 

Uvek impresivna glumačka ekipa

„Pravi detektiv” jedna je od najpopularnijih serija na svetu. Pobrala je simpatije gledalaca zbog dobrog scenarija, režije, fotografije, muzike, mračnog tona, ali i odličnih glumaca koji su oduševili interpretirajući zanimljive likove.

Prvu sezonu obeležio je izvrsni dvojac Metju Mekonahi i Vudi Harelson u rolama detektiva Rasta Kola i Martija Harta, ali i njihova koleginica Mišel Monahan, koja je tumačila glavnog ženskog lika, Megi, Martijevu suprugu.

Profimedia
 

Naredni serijal bio je u znaku Kolina Farela kao detektiva Reja Velkora i Rejčel Makadams u roli detektive Eni Bezerajds. Za razliku od prvog, drugi serijal imao je uglavnom negativne kritike.

Treća sezona za glavnu zvezdu imala je prvog afroameričkog glumca, talentovanog Maheršala Alija u liku veterana Vijetnamskog rata i detektiva Vejna Hejsa. Oskarovka Džodi Foster i njena koleginica Kali Reis bile su glavni glumački „začin” četvrtog serijala, prenosi Politika.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike