Rasel Krou istražujući svoje poreklo došao do fascinantnih podataka: Potomak čoveka kojem su poslednjem odrubili glavu

05.01.2024

19:30

0

Živeo životom "podlih spletki"

Rasel Krou istražujući svoje poreklo došao do fascinantnih podataka: Potomak čoveka kojem su poslednjem odrubili glavu
Rasel Krou - Copyright Profimedia

Glumac Rasel Krou je istražujući svoje poreklo došao do zaključka da je u direktnom srodstvu  s poslednjim čovekom pogubljenim odrubljivanjem glave u Engleskoj – Jakobincem koji je živeo životom “podlih spletki”.

Profimedia
 

Na društvenoj mreži X glumac je rekao da je istraživanjem njegovog porekla otkrio da je u srodstvu sa Simonom Fraserom, 11. Lordom Lovatom, koji je pogubljen zbog veleizdaje kada je imao 80 godina, 1747. godine u dvorcu "Tower of London".

Od smeha mu otpala glava

To pogubljenje je kralj Džordž II smatrao toliko važnim da je postavio dodatne tribine za gledaoce koji su želeli prisustvovati samom događaju.

Međutim, jedna od tih platformi navodno se srušila nekoliko trenutaka pre pogubljenja, ubivši devet ljudi.

Profimedia
 

Legenda kaže da je to nateralo Frasera – koji je dobio nadimak Stari lisac zbog svoje podle reputacije – da se nasmeje dok je sekira padala, nakon čega je skovana fraza “od smeha mu otpala glava”.

Italijanski preci

Krou koji je rođen na Novom Zelandu, je na društvenoj mreži X napisao:

- Već neko vreme sam u potrazi za svojim italijanskim precima. Folklorne porodične priče i pravopisne greške dovele su me do toga da putujem nizom pogrešnih staza. Ispostavilo se da je moj praprapraded, s majčine strane, koji je otputovao na Novi Zeland 1864., bio Luiđi Geci. Rođen 1829. u Askoli Piceno, provincija Marke, sin Augestina i Anunćate rođene u Parmi.

Luiđi je radio u Argentini, otišao brodom u Indiju, doživeo brodolom i završio u Kejptanu. Dok je bio tamo upoznao je i oženio Meri En Kurten, da bi emigrirali na Novi Zeland. Fascinantno.

Norveško i škotsko poreklo

On je dodao:

- Takođe, još nešto što je nedavno izašlo na videlo sa strane očeve majke, preko Džona Frasera (stigao je u Novi Zeland 1841.)  preko kojeg se povezujemo sa Simonom Fraserom, 11. Lordom Lovatom. Pogledaj ga. On je pravi karakter. Stari lisac, kako su ga zvali. Čini se da ga je njegov makijavelistički način ponašanja sustigao u vreme kada je imao 80 godina, a njegova loša reputacija dovela ga je do toga da je postao poslednji čovek kojem je odsečena glava u dvorcu "Tower of London" - nastavio je Krou.

Rasel Krou Profimedia
 

Na kraju je glumac napisao:

- Dakle, sada znamo za norveške veze, italijanske veze, višestruke škotske veze, veze s Maorima, ali evo čudne stvari, DNK test bliskog rođaka i dalje pokazuje da je većinski Irac, ali ne znamo kako i od koga. Tako je kul konačno otkriti italijansku vezu i koliko god sam puta bio u Italiji, na mnogim mestima nikad nisam bio. Čini se da je preda mnom avantura.

Bonus vdieo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike