Poznato kada počinje prikazivanje druge sezone "Azbuka našeg života": Novi rolerkoster emocija (FOTO)

28.12.2023

16:00

0

Likovi nastavljaju svoje živote dalje

Poznato kada počinje prikazivanje druge sezone "Azbuka našeg života": Novi rolerkoster emocija (FOTO)
Anđelka Prpić i Anja Mandić u seriji "Azbuka našeg života" - Copyright Promo/Contrast studios

Dugo očekivana druga sezona televizijske serije kreatorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić, “Azbuka našeg života" stiže 4. januara premijerno na Superstar TV.

Novih 11 epizoda, koje su realizovane u saradnji produkcijske kuće Contrast Studios i Telekoma Srbija, gledaoci će pratiti radnim danima od 21 čas.

Promo/Contrast studios
 

Prvi ciklus ove savremene drame, specifične po originalnom i inovativnom pristupu u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku, izazvao je odlične reakcije publike i stručne kritike.

Nove epizode izlaze iz okvira knjiga

Uz sveukupni utisak da je domaća TV scena postala bogatija za jedno delo visokog potencijala i kvaliteta, “Azbuka" je opravdala očekivanja producenata, čija je inicijalna ideja bila da publici pruže televizijsko osveženje, zanimljiv i kvalitetan igrani sadržaj, drugačiji od ostatka ponude.

Promo/Contrast Studios
 

Prvih 10 epizoda “Azbuke" rađeno je po motivima knjiga “Muška azbuka” i “Azbuka mog života”, Mirjane Bobić Mojsilović. Nove epizode serije izlaze iz okvira knjiga.

Sudbinski točak nastavlja da se kotrlja

Likovi nastavljaju svoje živote dalje, sudbinski točak se kotrlja u novim nepoznatim smerovima. Ipak, u jednom segmentu priče, Mirjanino štivo, roman “Tvoj anđeo čuvar”, ostaje inspiracija.

Nastavak “Azbuke našeg života" donosi mnogo uzbudljivih događaja, odnosa i zapleta.

U strukturi i žanrovskim bojama nosi osveženje i mnoga iznenađenja. Junake serije zatičemo devet meseci kasnije u odnosu na završetak prve sezone.

Promo/Contrast Studios
 

Vesna i Uroš su u toku završne faze razvoda. Pokušavaju da ostanu prijatelji uprkos životnim iskušenjima. Urošev život se na svim poljima menja iz korena.

Ana i Uroš postaju roditelji, što će na izvestan način predstavljati izazov za njih oboje. Uroš koji nije više mlad, i Ana koja spoznaje novi oblik sopstvenog života. Uloga majke, joj isprva ne prija, upada u postporođajnu krizu iz koje Uroš pokušava da je izvuče.

Međutim sudbina Uroša suočava sa ogromnim problemima na poslu koji prete da ugroze čitav njegov opstanak.

Vesna se upušta u svet online dejtinga

Vesna, iako je uspela da sastavi deliće svog okrnjenog života, na momente se oseća usamljeno – Marta i Luka su i dalje u inostranstvu, pa je njihov nekada zajednički stan sada postao preveliki i pust.

Promo/Contrast Studios
 

Vesna se upušta u svet online dejtinga, upoznaje intrigantnog čoveka u kojeg se zaljubljuje. I taman kada je pomislila da ulazi u mirnu luku, život će je demantovati. Počinje bura kakvu nije ni sanjala. Sunčica i Lidija bore neke svoje bitke, ali su tu za Vesnu da joj pomognu i podrže kada joj je najpotrebnije.

Da li će jedna okrnjena, nesavršena savremena porodica uspeti da odoli svim iskušenjima života i preuzme kormilo u svoje ruke, ostaje nam da saznamo u novim epizodama.

Drame i traume i drugih likova

- Prva sezona je obrađivala temu razvoda, posvetila se problemima bračnog para na pitak način, ali sa trenucima koji baš zavrnu stomak i dovedu čoveka do prestanka disanja. U nastavku se otvaraju neki drugi životni problemi. Osim što nastavlja da prati dva glavna lika, Vesnu i Uroša, serija obrađuje drame i traume i drugih likova.

Promo/Contrast Studios
 

Bilo mi je preuzbudljivo da čitam novih 11 epizoda, društvenim problemima kojima se Jelena Bajić Jočić ovog puta pozabavila, do te mere da čak u jednom trenutku radnja postaje i triler. U drugoj sezoni, Vesnu očekuje ozbiljan emotivni izazov, koji će je naterati da se zapita: „Kako je moglo to da mi se dogodi u zrelim godinama?“ – kaže Aleksandra Janković.

Uroševi ulozi skočili sa 10 na 100

Jadran otkriva da i njegovog Uroša očekuje burna druga sezone i rolerkoster emocija, koje će nas „voziti“ kroz čitavu sezonu.

- Bila mi je izazovna nadogradnja Uroševog lika, jer su njegovi ulozi skočili sa 10 na 100. Na kraju prve sezone život je pred njega postavio ozbiljne situacije i ishod odluka, koje je morao u međuvremenu da donese, pratimo u novim epizodama. Sudbina će mu se u jednom trenutku toliko zakomplikovati da će mu postaviti pitanje - život ili smrt.

Promo/Contrast Studios
 

Mislim da smo i ovog puta postavili ogledalo ka društvu i da će se mnogi prepoznati u našim likovima. Ipak, najvažnija poruka druge sezone staje u jednu reč a ona glasi: porodica. Ona je uvek na prvom mestu – poručuje Jadran Malkovič.

Novi likovi u seriji

Prvu sezonu “Azbuke” sjajno je iznela pažljivo birana glumačka ekipa u kojoj smo gledali mnoga poznata lica, ali i otkrili neka potpuno nova.

Uživali smo u glumačkim bravurama Aleksandre Janković i Jadrana Malkoviča, zatim Nebojše Milovanovića, Isidore Simijonović, Anđelke Prpić, Anastasije Mandić. Tu su bili i Radoš Bajić, Miona Marković, Đorđe Mišina, Jovana Stipić, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Nedeljko Bajić, Milena Pavlović, Iva Štrljić i drugi.

Antonio Ahel/ATA Images
 

U nastavku priče, ovoj sjajnoj glumačkoj ekipi pridružiće se zvučna imena domaće glumačke scene, kao što je popularni glumac Radivoje Raša Bukvić, koji će se pojaviti u jednoj od glavnih uloga. Upečatljive role odigraće i Aleksandar Srećković, Milan Kalinić, Slaviša Čurović, Jelena Mur, Vanja Ejdus, Vladan Dujović, kao i američka glumica srpskog porekla Ana Alexander i drugi.

Nakon premijernog emitovanja na kanalu Superstar, novih 11 epizoda populerne serije „Azbuka našeg života“ biće emitovano i na TV Prva.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike