Kako je snimljena najpotresnija scena u "Kruni", kada Čarls dolazi da vidi mrtvu Dajanu: Postojala je samo jedna dilema (FOTO)

19.12.2023

18:30

0

Sadašnji kralj Velike Britanije je prikazan kao vrlo emotivan čovek, što u ranijim sezonama serije nije bilo tako

Kako je snimljena najpotresnija scena u "Kruni", kada Čarls dolazi da vidi mrtvu Dajanu: Postojala je samo jedna dilema (FOTO)
Dajana i Čarls - Copyright Profimedia

Dominik Vest je glumac za kojeg možemo reći da mu je bačen vruć krompir u ruke.

On je angažovan za ulogu princa Čarlsa, u petoj i šestoj sezoni serije "Kruna" koja se bavi najtežim trenucima za britansku kraljevsku porodicu. Počevši od razvoda Čarlsa i Dajane, javnog priznanja Čarlsa o preljubi, pa sve do tragične pogibije princeze.

Profimedia
 

- Stalno sam govorio producentima da su za ovu ulogu izabrali pogrešnog čoveka - izjavio je ranije Vest.

Bio sam očajan

On je prvobitno oklevao da prihvati ulogu, uprkos velikom novcu koji mu je nuđen.

Kao prvo, glumac je sumnjao da bi mogao da prikaže Čarlsa s obzirom na to da fizički nisu slični, a opet nije hteo da glumi nekog ko je poznat po aferi, jer je i sam prolazio kroz preljubničku aferu sa glumicom Lili Džejms.

Profimedia
 

- Bio sam pomalo očajan. Kako sam mogao da preuzmem fizički izgled ovog čoveka znajući da jedini put kada zaista izgledam kao Čarls jeste gledajući otpozadi, jer je nam je kosa prosto identična? - zapitao se.

Emotivni Čarls

Ipak, na kraju je pristao, ne znamo šta je tačno prevagnulo, ali ono što svima pada prvo u oči kada Vesta gledaju kao Čarlsa je da je za razliku od princa, a sadašnjeg kralja, lik u seriji mnogo više seksi.

Iako se mnogi ne bi složili, Dominik Vest tvrdi da je Čarls prilično emotivan i takvog je pokušao da ga prikaže. 

Profimedia
 

- Kada sam video u scenariju kako je Piter Morgan, kreator serije, odlučio da prikaže Čarlsa kako reaguje u pariskoj bolnici kada vidi Dajanu mrtvu, pomislio sam: "O bože, ne". Očigledno ne znamo kako je tada princ reagovao. Ali u svakom slučaju je odlučio da Čarlsa prikaže emotivnim, i drago mi je da jeste. Ubeđen sam da je emotivan u odnosu na druge članove kraljevske porodice - rekao je Vest.

Scena u bolnici više puta snimana

Vest je više puta snimao scenu u bolnici i imao je samo jednu dilemu:

- Kako to uraditi a da ne delujete glupo, ili "nekraljevsko". Bilo je prilično traumatično - ispričao je glumac.

Cela poslednja sezona je bila izuzetno teška, a Čarls je prikazan u mnogo pozitivnijem svetlu za razliku od ranijih epizoda.

Profimedia
 

-  U petoj sezoni kreator serije nije mislio isto o njemu kao u šestoj. Imali smo nekoliko diskusija o Čarlsu, posebno o njemu kao ocu i o tome koliko je bio blizak sa svojim sinovima - rekao je Vest koji je razgovarao sa brojnim ljudima, koji poznaju Čarlsa, pa je to ugradio u svoju glumu.

Memoari princa Harija ključni u snimanju još jedne potresne scene

- Imali smo veoma zanimljiv razgovor sa jednom osobom koja je bila svedok njegove bliskosti sa sinovima. Ona je rekla: "Ono što sam videla bila je bliskost", a onda se pojavila Harijeva knjiga i nismo znali šta da mislimo.

U memoarima piše da je Čarls, kada je rekao Hariju za majčinu smrt, stavio ruku na sinovljevo koleno i rekao: "Biće sve u redu".

Profimedia
 

Vestu su memoari pomogli da se posebno pripremi za ovu scenu.

- Čitao sam novinski članak o njemu od kada sam dobio ulogu. U hladnoj spoljašnosti ovog tipa pokušavao sam da pronađem te male reči. Znam da Piter Morgan nije čitao memoare, ali ja jesam. Mislim da je to malo uticalo na način na koji smo odigrali ključnu scenu u kojoj on budi Harija.

Čarlsov govor tela

Čarlsov govor tela je, takođe bio drugačiji nakon Dajanine smrti, a Vest je gledao sate i sate snimaka, kako bi to verno preneo.

- On zaista deluje kao da nosi svu težinu sveta na svojim ramenima. Potpuno je razoren, to nije samo mešavina šoka i tuge, već i osećaj duboke krivice, koji je naravno pojačan odnosom njegovih sinova prema njemu. Bila je to jedna zaista teška emocija - rekao je glumac.

Profimedia
 

On je takođe radio sa trenerom za pokret kako bi tačno prikazao različite Čarlosve pokrete u različitim fazama života.

- Uvek sam saosećao sa Čarlsom. On uvek gleda gore, sa nekom dozom straha kao da je Damoklov mač iznad njega. Sve vreme sam zamišljao da gleda onu krunu koja visi nad njim, kao neki strašni teret - zaključio je glumac. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Variety

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike