"U šoku sam, ovo je pljačka vrhunskog kalibra": Nezapamćen skandal u vezi sa dodelom Zlatnih globusa (FOTO)

19.12.2023

09:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Glasači su se odlučili na drastičan korak jer nisu dobili ulaznice za zvaničnu ceremoniju

"U šoku sam, ovo je pljačka vrhunskog kalibra": Nezapamćen skandal u vezi sa dodelom Zlatnih globusa (FOTO)
Dodela Zlatnih globusa 2023 - Copyright Profimedia

Čak 64 glasača filmske i televizijske nagrade Zlatni globus zapretili su da neće glasati za ovogodišnje nagrade nakon što su saznali da neće dobiti ulaznice za ceremoniju dodele koja će se održati 7. januara u Los Anđelesu, prenosi portal The Wrap.

Profiemdia
 

Glasači su se na to odlučili nakon što su dobili mejl od Tima Greja, dugogodišnjeg filmskog novinara koji je napustio magazin Variety kako bi postao novi izvršni potpredsednik Zlatnih globusa. On je tokom vikenda obavestio glasače da su pozvani na zabavu u Beverly Hilton Hotel, gde će na ekranima pratiti dodelu nagrada, ali neće dobiti ulaznice kako bi prisustvovali ceremoniji u velikoj dvorani istog hotela.

Profimedia
 

Potpuno smo izbrisani

- U šoku sam. Potpuno smo izbrisani ali nagrada i dalje živi - izjavio je jedan glasač za The Wrap, dodajući kako se radi o „pljački vrhunskog kalibra“. Drugi je rekao kako su i novi i stari glasači negativno iznenađeni ovom odlukom i naglasio da 64 njih neće pristupiti završnom glasanju, pa će na taj način protestovati zbog ove odluke. To je 20 posto glasača s obzirom na to da ih ima ukupno 300.

Profimedia
 

Dok je dodelom Zlatnih globusa upravljala organizacija Hollywood Foreign Press Association njihovih 90 članova je glasalo za ove nagrade. Svi oni su živeli u Los Anđelesu i svi su dobijali ulaznice za ceremoniju dodele, kao i za zvaničnu žurku. Međutim, nakon što je filmska industrija počela da bojkotuje HFPA i to nakon teksta u Los Angeles Times-u, u kojem su se razotkrili brojni problemi u samoj organizaciji, HFPA je odlučio da angažuje još 200 novinara iz celog sveta koji su time postali glasači.

Profimedia
 

Većina nekadašnjih HFPA članova još uvek su glasači. U međuvremenu, dodela Zlatnih globusa prešla je u ruke kompanija Eldridge Industries i Dick Clark Productions. Jedan glasač je rekao da je članovima HFPA, prilikom promene, čelnik kompanije Eldridge Industries obećao da će dobiti ulaznice za ceremoniju dodele. U dvorani u hotelu Beverly Hilton ima oko 1.200 mesta, a poznato je da je oko 250 osoba nominovano za ovogodišnje nagrade.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike