Izgradnja Nacionalne opere i baleta sledeće godine: Vučić i Brnabić o projektima u kulturi

15.12.2023

15:50

1

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u specijalnoj emisiji na TV Pink, pored pitanja voditelja, odgovarao je na pitanja gostiju.

Izgradnja Nacionalne opere i baleta sledeće godine: Vučić i Brnabić o projektima u kulturi
Copyright Printscreen Pink

 Ljubica Vraneš, cenjeni mecosopran i solistkinja Beogradske opere, istakla je da su fantastične stvari urađene za kulturu, i posebno navela beogradsku scenu i zamenu klupa.

Vranešova je istakla da je predsednik Vučić vratio dostojanstvo njenim kolegama, i postavila pitanje da li postoji mogućnost da Srbija dobije Nacionalnu operu i balet, na šta je predsednik Vučić odgovorio: - Radimo na tome, i upitao premijerku kada tačno kreću radovi.

- Za dve godine stiže građevina, to je najveći projekat infrastrukture u kulturu u Evropi. Počinjemo sledeće godine - odgovorila je premijerka Brnabić.

Printscreen RTV Pink
 

Predsednik je podsetio da je urađena obnova Teatra "Bojan Stupica" i obnova JDP.

- Radimo i Ložionicu, i tu će biti još jedna scena u Beogradu što je sjajno - dodala je premijerka Brnabić.

Podsetimo, nedavno su završeni radovi na obnovi Narodnog pozorišta, koje sada sija novim, impozantnim sjajem. Sedišta u parteru su zamenjena, a fasada je u potpunosti renovirana, pružajući posetiocima autentično kulturno iskustvo.

Narodni muzej je takođe završen i sada uspešno funkcioniše kao čuvar nacionalnog nasleđa.

Svečano je obeležena stogodišnjica Baleta, koji je proslavio obnovom Labudovog jezera. Mladi umetnici, nedavno primljeni u ansambl drame, doprinose svojom energijom u izvođenjima, dok su još dvoje mladih glumaca obogatili ansambl drame svojim talentom.

Osim toga, veliki broj objekata od nacionalnog i kulturnog značaja dočekao je obnovu i izgradnju. Svi festivali su u punom jeku, dovodeći svetske muzičke zvezde koje doprinose umetničkoj zajednici na globalnom nivou.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike