Predsednik Vučić na RTS: Pobedićemo ih ubedljivije nego ikada, sačuvaćemo slobodarsku politiku koja je u interesu građana Srbije

14.12.2023

18:29

0

Predsednik je govorio o izborima koji su na programu u nedelju 17. deembra

Predsednik Vučić na RTS: Pobedićemo ih ubedljivije nego ikada, sačuvaćemo slobodarsku politiku koja je u interesu građana Srbije
Copyright Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost emisije "Oko magazin" na RTS.

On kaže da je glavna poruka danas da će da ga uhapse, i da je to završna reč Aleksića i Marinike Tepić.

- Kada pretite hapšenjima, a narodu nemate šta drugo da ponudite, sve je jasno. Mi ćemo čuvati mir i stabilnost, vodićemo zemlju na putu ka EU, ali uvek čvrsto čuvajući naša tradicionalna prijateljstva sa NR Kinom, Rusijom, latinoameričkim zemljama - kazao je on.

Dodaje da očekuje veliki privredni rast Srbije, još nižu stopu nezaposlenosti, nastavak reindustrijalizacije zemlje.

Printscreen/RTS
 

- Sve ono što neki nisu uradili kada su bili na vlasti. Oni koji ne bi mogli ni linije na auto putevima koje smo uradili da ofarbaju - kaže on.

Predsednik je obećao da će prosečna plata biti 1400 evra, a penzija 650 evra.

- Minimalna zarada biće 650 evra. To će se sve ostvariti pre kraja mandata. I nama javni dug neće preći nivo Mastrihta. Takođe, pokazaćemo mnogo više brige za obične ljude. Ja sam kriv, bavili smo se velikim stvarima, KiM, putevima i bolnicama, a ponekad smo zaboravili da proverimo da li u tim bolnicama ima mamografa - ističe Vučić.

I MMF i svi drugi kažu da je srpska ekonomija na dobrom putu, ali bilo bi još bolje i da je evropska ekonomija u celini na dobrom putu.

- Ja ne mogu čak da se setim svakog auto-puta koji smo uradili. Mi time dodatno podstičemo rast, i očekujemo da ćemo imati rekordan nivo investicija. One stižu iz Azije sve više, i to su velike stvari za nas - kazao je on.

On je podsetio na činjenicu da je bivša vlast, kada je silazila sa vlasti, ostavila samo 70 miliona evra na računu.

- To je razlika između njihove i naše Srbije. Ja bih voleo da smo složniji oko nekih važnih stvari, ali to izgleda ne ide kada neki potpadaju pod uticaj tajkuna i korporacija - rekao je predsednik.

Vučić kaže da je pitanje KiM naša najveća muka, i da se svakog dana time bavi.

Printscreen/RTS
 

- Neće se to promeniti ni ako dođe do promene vlasti u SAD. Neće Amerika promeniti svoj stav - kaže on.

Rekao je da nažalost, nije čuo nikakav dobar predlog od političkih protivnika u kampanji.

- Dođu na debate, pa kažu lako će rešiti pitanje KiM. Pa kažu svi problemi dolaze od Vučića, kada njega oborimo, sobalimo, srušimo, to su sve glagoli koje su koristili - dodaje Vučić.

Predsdnik je na kraju pozvao građane da izađu u nedelju na izbore.

- Pozivam građane da izađu u nedelju. Da pobedimo, da pbedimo ubedljivije nego ikada. Da sačuvamo slobodarsku politiku koja je u interesu svih građana Srbije - zaključio je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike