Deda Mraz stiže u Pozorište "Boško Buha": Kolaž najpoznatijih bajki za najmlađe (FOTO)

15.12.2023

10:15

0

Dok pripremaju ovu predstavu za decu, među mladim glumcima se razvijaju ljubavni i komični zapleti

Deda Mraz stiže u Pozorište "Boško Buha": Kolaž najpoznatijih bajki za najmlađe (FOTO)
Scena iz "Novogodišnje predstave" - Copyright Pozorište "Boško Buha"/Vladimir Jablanov

U petak, 15. decembra u 19.00 časova u Teatru "Vuk" biće održana premijera Novogodišnje predstave "Od bajke do bajke", Milene Depolo u režiji Milana Karadžića.

Mlada glumačka trupa priprema se da izvede kolaž najpoznatijih bajki, "Mala sirena", "Uspavana lepotica" i "Mačak u čizmama". Dok pripremaju ovu predstavu za decu, među mladim glumcima se razvijaju ljubavni i komični zapleti nalik na one iz bajke!

Pozorište "Boško Buha"/Vladimir Jablanov
 

Nakon svake predstave deci će se obratiti onaj koji se željno očekuje tokom cele godine -  Deda Mraz.

Predstava u pet termina

Publika će imati prilike prilike da pogleda Novogodišnju predstavu do 30. decembra u 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 i 19.00 časova.

Pozorište "Boško Buha"/Vladimir Jablanov
 

U predstavi igraju: Đorđe Kadijević Marko Pavlović kao I Nevena Ignjatović, Nina Nedić, Olja Nikolić, Hristina Tatić, Helena Pavić studenti treće godine glume FDU – klasa profesora Petra Benčine i Nađa Dulić, Anđela Kribl, Nevena Mihailović, Natalija Stepanović, Milica Lučić student četvrte godine glume FDU – klasa profesorke Marije Milenković.

Bajka zaštitni znak

Autori predstave su: tekst: Milena Depolo, režija: Milan Karadžić, kompozitor i aranžer: Aleksandar Lokner, izbor kostima i scenografije: Dragica Laušević, scenski pokret: Nebojša Gromilić

Od osnivanja 1950. godine do danas, zaštitni znak Pozorišta “Boško Buha” je bajka, ispričana na klasičan ili moderan način.

Predstava "Čardak ni na nebu ni na zemlji" Promo/Vladimir Jablanov
 

Drugi zaštitni znak Pozorišta Boško Buha je muzika koja se pamti. Zato će se u predstavi “Od bajke do bajke” čuti muzika koju je Aleksandar Lokner, kompozitor sa kojim naša kuća najčešće sarađuje, komponovao za naše predstave. Loknerovoj muzici se jednako raduju i deca i odrasla publika.

Treći zaštitni znak pozorišta "Boško Buha" je jak vizuleni utisak, pa je tako Od bajke do bake i revija najlepših kostima koje su za predstave kreirali naši najznačajniji kostimografi, a za ovu priliku ih je odabrala Dragica Laušević. I, na kraju, najvažnije.

ATA Images/Marija Mlađen
 

Zaštitni znak Pozorišta Boško Buha je i saradnja sa studentima FDU i tek diplomiranim glumcima, koja jemu ovoj predstavi dostigla vrhunac.

Pored  mladih kolega koji već imaju uloge u Buhi, Đorđa Kadijevića i Marka Pavlovića, u ovoj predstavi igra čak deset mladih glumica, studentkinja treće i četvrte godine FDU, iz klasa Petra Benčine i Marije Milenković. Sigurni smo da je saradnja sa njima tek počela i unapred se radujemo njihovim novim ulogama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike