Najveće glumačke zvezde 2023. godine: Oni su oduševili svet (FOTO)

07.12.2023 | 18:30

Autor: Bojana Bačić

IMDb je objavio spisak 100 najvećih

Copyright Profimedia

Portal  IMDb objavio je spisak 100 najvećih glumačkih zvezda koje su svojim radom obeležile ovu godinu koja je na izmaku.

Profimedia
 

Ovi glumci i glumice su tokom ove godine zauzimali prva mesta na IMDb-jevim listama  STARmeter i MOVIEmeter, koje mere popularnost filmskih zvezda i njihovih filmova na osnovu pregleda i interakcija na IMDb stranicama.

Evo prvih 10 mesta na ovoj listi:

1. Pedro Paskal

Pedro Paskal našao se na prvom mestu i ovo je definitvno njegova godina. Pre svega zahvaljujući ulogama u serijama "The Last of Us" i "Mandalorian".

Profimedia
 

Glumac je uspeo da "zaradi" tri Emi nominacije, poroveo je punih 13 nedelja među Top 10 glumaca IMDb-jevog STARmetera.

U budućnosti ćemo ga gledati u filmovima "Drive-Away Dolls", "Gladijator 2" i u drugoj sezoni serije "The Last of Us".

2. Meri Elizabet Vinsted

Meri Elizabet Vinsted je ove godine oduševila fanove svojom ulogom Here Syndulle u seriji "Ahsoka", koja se prikazuje na striming platformi Disney+.

Profimedia
 

Pred kraj godine glumica je pozajmila svoj glas u Netfliksovoj animiranoj seriji "Scott Pilgrim Takes Off", gde je reprizirala svoju ulogu iz popularne komedije "Scott Pilgrim vs. the World", kojom se proslavila pre 13 godina.

Uskoro ćemo je gledati u trileru "Rich Flu" i mini seriji "A Gentleman in Moscow".

3. Ana de Armas

Ana de Armas se još od 2020. nalazi se među prvih pet zvezda IMDb-jeve godišnje liste.

Ove godine popularnost su joj donele nominacije za ulogu Merilin Monro u prošlogodišnjem filmu "Plavuša", a kasnije je uz Krisa Evansa glumila u seriji "Ghosted".

Profimedia
 

Uskoro ćemo je moći gledati u "Balerini", spin-ofu "Džona Vika", i u trileru Eden.


4. Džena Ortega

Džena Ortega našla se na listi zahvaljujući seriji "Sreda", u kojoj je igrala Sredu Admas , i filmu "Vrisak 6", u kojem je ponovila ulogu Tare Carpenter.

Profimedia
 

21-godišnja glumica 2024. godine počinje sa snimanjem druge sezone "Sreda", a igraće i u u filmovima "Miller’s Girl" i "Beetlejuice 2".

5. Bela Remzi

Mlada zvezda Bela Remzi oduševila je fanove svojom ulogom u seriji "The Last of Us", gde je preuzela ulogu ElI. Prvo se proslavila kao najmlađa vladarka u "Igri prestola".

Profimedia
 

U seriji "The Last of Us",  igra tinejdžerku koja bi mogla spasiti svet od gljivice koja se proširila po celoj zemlji i pretvara određene ljude u divlje životinje.

Ubuduće ćemo je gledati u drami "Monstrous Beauty" i drugoj sezoni serije "The Last of Us".

6. Margo Robi

Margo Robi je 2023. godinu započela nominacijama za film "Vavilon", a publiku je potpuno bacila pred noge ovog leta kada se pojavila u najuspešnijem ovogodišnjem filmu "Barbi", zbog kojeg je šest nedelja bila među Top 10 glumaca liste STARmeter.

Profimedia
 

Sledeće godine Robi ponovo udružuje snage s Rajanom Goslingom, s kojim će glumiti u prednastavku hita Oceanovih 11.

7. Rebeka Ferguson

Ferguson smo ove godine gledali u distopijskoj seriji "Silo", koja se prikazivala na Apple TV+. Nakon hit serije, reprizirala je svoju ulogu u najnovijem nastavku "Nemoguće misije".

Iduće godine vraća se ulozi Jessice Atreides u filmu "Dina 2" .

Profimedia
 

Isto tako, pojaviće se u filmu osmom nastavku "Nemoguće misije", a trebalo bi da započne i  snimanjem druge sezone "Silo".

8. Kejti Sakof

Sakof, zvezda serije "Battlestar Galactica", zauzela je prvo mesto liste STARmeter nakon što se pojavila u trećoj sezoni "Mandaloriana" gde je igrala.

Profimedia
 

Popularna glumica glumiće u naučnofantastičnom filmu "The Last Transport", koji je trenutno u produkciji.

9. Karla Gudžino

Karla Gudžino već godinama sarađuje s rediteljem Mikeom Flanaganom, ali mnogi kažu da je njena nedavna uloga u Flanaganovoj seriji, "The Fall of the House of Usher", jedna od najboljih u njenoj karijeri. Nakon premijere serije, Gudžino je pet nedelja bila prva na listi.

Profimedia
 

Sledeće godine ćemo je gledati u serijama "The Girls on the Bus" i "Rock, Paper, Scissors" i u filmu "Lisa Frankenstein".

10. Kilijan Marfi

Kilijana Marfija je na listu najpopularnijih ovogodišnjih glumaca dovela uloga u "Openhajmeru", reditelja Kristofera Nolana.

Profimedia
 

Mnogi kritičari pohvalili su njegovu glumu, a neki mu predviđaju i prvu nominaciju za Oskara.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam