Koncerti Jovana Kolundžije u Mladenovcu, Pančevu i Zrenjaninu: Nastup uz specijalne goste

06.12.2023

15:30

0

Maestro nastupa uz klavirsku saradnju svoje sestre, poznate pijanistkinje

Koncerti Jovana Kolundžije u Mladenovcu, Pančevu i Zrenjaninu: Nastup uz specijalne goste
Jovan Kolundžija - Copyright Promo/Nebojša Babić

Završni koncert serije “U susret beograskim opštinama" maestra Jovana Kolunžije održaće se u četvrtak, 7. decembra, s početkom u 20 časova, u Centru za kulturu Mladenovac.

Na oduševljenje publike, okviru ovogodišnje koncertne serije, proslavljeni violinista održao je koncerte u prepunim salama kulturnih centara u Lazarevcu, Sopotu, Zemunu i Obrenovcu.

Promo/Nebojša Babić
 

Već u subotu, 9 decmbra (19h), u okviru koncertne turneje po gradovima Srbije, koja se realizuje uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Jovan Kolundžija će nastupiti u Kulturnom centru Pančevo, a potom sledi koncert u Narodnom muzeju Zrenjanin, 11. decembra (19h).

Na programu dela Leklera, Krajslera i Sen-Sansa

Na programu su dela Leklera, Krajslera i Sen-Sansa a maestro Kolundžija nastupa uz klavirsku saradnju svoje sestre, poznate pijanistkinje Nade Kolundžije.

Specijalni gosti koncerata u Pančevu i Zrenjaninu biće mladi umetnici, najbolji učenici muzičkih škola ovih gradova.

Promo/Nebojša Babić
 

Organizator serije “U susret beogradskim opštinama” i koncertne turneje Jovana Kolundžije po gradovima Srbije je Ustanova kulture Gavrnerijus. Ulaz na koncerte je slobodan.

Impresivna umetnička karijera

Violinista Jovan Kolundžija je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa.

Profimedia
 

Impresivnu umetničku karijeru i blistavi profesionalni put proslavljenog srpskog violiniste obeležilo je preko četiri hiljade koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama sveta, nastupi u više od četrdeset zemalja, brojne turneje u Evropi, Americi, Kanadi, Aziji, Južnoj Americi; grandiozni ciklusi koncerata kao što su Deset veličanstvenih, Volite li Betovena, Bravisimo Maestro Mocart, U čast velikom Bramsu i brojne osvojene nagrade od Pariza, preko Londona, Zagreba, Beograda, Budimpešte.

Nada Kolundžija pasionirana promoterka savrmene muzike

Divili su mu se velikani poput Henrika Šeringa, Davida Ojstraha, Jehudija Menjuhina, Alda Čikolinija, Aleksisa Vajsenberga. Dobitnik je najznačajnijih domaćih priznanja koja svedoče o njegovim izuzetnim umetničkim dostignućima – Oktobarska nagrada, Vukova, Zlatna lira, Gramata patrijarha Pavla, Zlatni beočug i mnoge druge.

Promo/ El-Gvojos
 

Pijanistkinja Nada Kolundžija je rođena u Beogradu. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Beogradu, u klasi profesora Dušana Trbojevića, a usavršavala se na Muzičkoj akademiji Franc List u Budimpešti u klasi čuvenog pijaniste i profesora Zoltana Kočiša.

Pasionirana je promoterka savrmene muzike a beogradska publika je veliki broj dela klasika 20. veka prvi put čula zahvalјujući njenim izvođenjima.

Profimedia
 

Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Svoje nastupe obogaćuje sviranjem prepariranog klavira, klavira igračke, snimlјenim zvučnim matricama, elektonikom i autor je više multimedijalnih projekata.

Ostvarila je izuzetno veliki broj koncerata u zemlјi i inostranstvu. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja. Redovno nastupa sa svojim bratom, Jovanom Kolundžijom. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike