Jovi Radovanoviću uručena nagrada Nišvila za životno delo

12.08.2021

07:17 >> 07:19

0

Što se tiče mene i mojih drugara iz ansambla Sedmorica mladih, siguran sam da smo bili na dobrom putu, a što se obaveze tiče, jedino nam ostaje da što duž

Jovi Radovanoviću uručena nagrada Nišvila za životno delo
Copyright Printscreen Youtube/ Suzaninizbor

Vođi grupe Sedmorica mladih Jovi Radovanoviću u Nišu je uručena nagrada za životno delo koju Nišvil džez festival dodeljuje najznačajnijim muzičarima u našoj zemlji.

Zahvaljujući na nagradi Radovanović je rekao da je to na neki način potvrda da ono što radiš, dobro radiš i da si na dobrom putu.

– Ali nagrada je i obaveza da i sutra morate da budete još bolji. Što se tiče mene i mojih drugara iz ansambla Sedmorica mladih, siguran sam da smo bili na dobrom putu, a što se obaveze tiče, jedino nam ostaje da što duže uživamo u ovoj nagradi – rekao je uz smeh Jova Radovanović.

Direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević je istakao da je grupa Sedmorica mladih krenula kao diksilend bend, ali da je kasnije počela da svira i džez.

– Džez je tada bio glavna svetska muzika i oni su tim putem polako ulazili u svet šou biznisa, obišli svet i ušli u Ginisovu knjigu rekorda – rekao je Blagojević.

Dodao je da je Jova Radovanović kao frontmen benda, bio izuzetno značajan kako za popularizacijnu benda tako i džeza.

Jova Radovanović / ATA Images/Antonio Ahel

Pre svega kao svirač klarineta i saksofona, a onda i kao glumac, animator, čovek koji je prosečnom Jugoslovenu približio dzez muziku.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da će grad i organizatori Nišvila od novembra krenuti u jaču i bolju kampanju za ovaj festival.

Ovo zato jer, kako je rekla, Nišvil zaslužuje više para u budžetu a neophodno je i da se nađe dovoljno dobrih sponzora da ovaj festival, koji je brend Niša i cele Srbije, opstane.

Pročitajte još

U Nišu je svečano otkrivena i tabla sa imenom džez muzičara Miše Blama koje je dobila jedna ulica u centru grada.

Mišina sestra glumica Nada Blam rekla je da je njen brat zajedno sa Ivanom Blagojevićem puno radio na Nišvil džez festivalu, da je veoma voleo Niš i rado dolazio u njega.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike