Novi film čuvenog reditelja bez ijedne izgovorene reči: Glavni glumac uradio nešto neverovatno (FOTO/VIDEO)

26.11.2023

17:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje 1. decembra stiže u svetske bioskope

Novi film čuvenog reditelja bez ijedne izgovorene reči: Glavni glumac uradio nešto neverovatno (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Džon Vu je jedan od najpoznatijih reditelja u čijim filmovima akcija i vizuelni narativ govore više od izgovorenih reči, a za njegov povratnički holivudski film nakon 20 godina, "Tiha noć", švedski glumac Džoel Kineman je odlučio da se oproba u metodskoj glumi i da ne progovori nijednu reč puna dva meseca, kako na poslu, tako i privatno, jer u filmu nema nijednog dijaloga.

Profimedia
 

Misija obavljena

Tokom gostovanja u emisiji The Tonight Show, Kineman je otkrio da je želeo da potpuno zanemi, kao i njegov lik u filmu. Rekao je svojoj verenici: “Slušaj, ovo će biti teško za našu vezu. Neću pričati tokom celog snimanja, a ni sa tobom. Dakle, nećemo imati nikakvu komunikaciju.”

Glumac je nameravao da prestane da govori kad stigne u Meksiko Siti, gde je film sniman, ali je po dolasku shvatio da ne poznaje nikoga i osećao se usamljeno. Onda je odlučio da nazove verenicu i kaže joj da će sa tim ipak početi prvog dana snimanja. 

- Dolazi prvi dan snimanja i ja ulazim u auto. Potpuno sam nem tokom cele vožnje do seta. A onda, uđem u prikolicu za šminku, svi se druže i razgovaraju, a ja samo sedim i ćutim. Imao sam stvarno intenzivno tihu vožnju automobilom i to me je na neki način napunilo sa dovoljno tišine koja mi je bila potrebna za ostatak snimanja. Rekao sam sebi - misija obavljena - ispričao je Kineman.

Profimedia
 

Bez dijaloga

Glumac u filmu "Tiha noć" igra ogorčenog oca koji, nakon oporavka od povrede u kojoj je izgubio glas, priprema osvetu na Badnje veče protiv bandi u čijem je okršaju njegov sin izgubio život. Film je ujedno veliki povratak kineskog reditelja Džona Vua u Holivud, nakon njegovog poslednjeg filma "Vraćanje duga" sa Benom Aflekom, koji je tamo snimio 2003. godine.

Profimedia
 

"Ono što "Tihu noć" izdvaja od ostalih akcionih filmova je to što nema nijednu izgovorenu rečenicu dijaloga.

- Ceo film je bez dijaloga. To mi je omogućilo da upotrebim vizuelne elemente da ispričam priču, da pokažem kako se lik oseća. Koristimo muziku umesto jezika, a film se vrti oko slike i zvuka - rekao je Vu za Vulture.

Ovo ostvarenje 1. decembra stiže u svetske bioskope.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike