Sabinu Toziju pamtiće po "Sulejmanu", a malo ko zna da je igrala sa Batom Živojinovićem i Nedom Arnerić

13.08.2021

17:26 >> 19:01

0

U bivšoj Jugoslaviji snimila je mnogo filmova i serija uz legende glumišta poput Pavla Vuisića, Ljube Tadića, Aleksandra Berčeka...

Sabinu Toziju pamtiće po "Sulejmanu", a malo ko zna da je igrala sa Batom Živojinovićem i Nedom Arnerić
Copyright Sabina Ajrula / Printscreen Youtube

Glumica Sabina Ajrula Tozija preminula je juče u 75. godini života. Šira javnost pamtiće je po ulozi u veoma popularnoj turskoj seriji “Sulejman Veličanstveni” gde je odigrala Afife Hatun, dadilju koju je sultan smatrao drugom majkom.

Međutim, mnogi ne znaju da je Ajrula, rođena Makedonka (1946. u Skoplju) bila deo zlatne glumačke generacije i vrlo poznata i pre “Sulejmana”.

Oni koji vole komedije, pamte je kao Grozdu u “Salonskoj harmoniji”, a 1996. dobila je nagradu “Kliment Ohridski”. Iste godine je osvojila priznanje za najbolju glumicu zahvaljujući Agne u predstavi “Ples u Lunasovo vreme”.

Sabina Ajrula / Printscreen Youtube

U bivšoj Jugoslaviji Sabina Tozija je snimila mnogo filmova i serija uz legende glumišta poput Nede Arnerić, Pavla Vuisića, Bate Živojinovića, Ljube Tadića…

Sa Živojinovićem je igrala u ostvarenju “Opasni trag”, a rame uz rame sa Arnerićevom igrala je u čuvenom filmu “Ispravi se, Delfina”, kao i u “Vreme bez rata” gde su uz njih dve uloge tumačili i Ljuba Tadić i Zafir Hadžimanov.

Zapažene manje uloge imala je i u filmovima “Žeđ” i “Olovna brigada” gde je igrala uz Pavla Vuisića.

Pročitajte još

Njenu karijeru obeležile su uloge u makedonskom pozorištu, a poslednjih decenija publika ju je pratila u nekim od najgledanijih serija sa Bosfora. Među poslednjima je “Srce mafije”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike