Koncert posvećen kraljici rokenrola u Beogradu: Ko će "ući u cipele" Tine Tarner?

03.11.2023

16:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Posetioci će imati prilike da čuju neke od njenih najuticajnijih i najpoznatijih pesama, ali i numere muzičara koji su delovali u istom periodu kad i ona

Koncert posvećen kraljici rokenrola u Beogradu: Ko će "ući u cipele" Tine Tarner?
Tina Tarner - Copyright AP Photo

"Simply the best“ rok simfonija posvećena kraljici rokenrola i muzičkoj ikoni Tini Tarner, biće izvedena 1. februara 2024. godine u mts Dvorani. 

Promo/MTS Dvorana
 

Premijerno izvođenje u Zrenjaninu, kada su Zrenjaninska filharmonija, bend i solisti svirali antologijske rok pesme, pokazalo je da u Srbiji i regionu ljudi vole i poštuju lik i delo Tine Tarner , ali i spoj žestine roka i prefinjenosti orkestra. 

„Kraljica roka“ ostavila je neizbrisiv trag u svetu muzike, zabave i kulture. Neiscrpna je inspiracija mnogima, a njen značaj oseća se i u generacijama koje dolaze. Njeni hitovi kao što su „Proud Mary“, „What’s Love got to do with It“, „Simply the best“, i mnogi drugi, postali su klasici. 

Profimedia
 

Čuveni dueti koji su obeležili Tininu karijeru

Rok simfonija „Simply the best“ prvenstveno je posvećena slavnoj pevačici koja je inspirisala i Zrenjaninsku filharmoniju. Posetioci će imati prilike da čuju neke od njenih najuticajnijih i najpoznatijih pesama, ali i numere muzičara koji su delovali u istom periodu kad i ona. 

Profimedia
 

Veliki zadatak da „uđe u njene cipele“ poveren je solistikinji Julijani Vincan, dok će Aleksandar Bojović izvesti pesme bendova kao što su „Gun’s and roses“, „Deep purple“, „AC/DC“, ali i čuvene duete koji su obeležili Tininu svetsku karijeru. Dirigent je Mikica Jevtić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike