Preminula glumica Filis Kouts: Prva je igrala čuvenu Lois Lejn u "Supermenu"

13.10.2023

09:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Njena karijera je trajala više od 50 godina

Preminula glumica Filis Kouts: Prva je igrala čuvenu Lois Lejn u "Supermenu"
Copyright Profimedia

Glumica Filis Kouts koja je prva glumila novinarku Lois Lejn u "Supermenu" umrla je u 96. godini. Ovaj glumački zadatak odigrala je 1951. a onda je istu ulogu imala u TV adaptaciji priče o superheroju “Adventures of Superman”.

Vest o smrti glumice potvrdila je njena ćerka Lora Pres koja je za The Hollywood Reporter rekla da je njena majka preminula juče u domu za stara lica "Motion Picture & Television Fund’s Wasserman Campus" u blizini Los Anđelesa.

Profimedia
 

- Kroz karijeru je prošla kroz toliko žanrova - rekla je Pred o karijeri svoje majke koja je trajala duže od 50 godina.

Filis je rođena u Teksasu, a kasnije se sa porodicom preselila u Holivud. Karijeru je počela četrdesetih godina pevajući u horu.

Uloga karijere

Igrala je u brojnim filmovima: “Panther Girl of the Kongo” (1955), “Girls in Prison” (1956), “I Was a Teenage Frankenstein” (1957), “Blood Arrow” (1958), “Cattle Empire” ” (1958), “The Incredible Petrified World” (1959), “The Baby Maker” (1970) i “Goodnight, Sweet Marilyn” (1989).

Profimedia
 

Najpoznatija je po ulozi koleginice Klarka Kenta, odnosno Supermena. Igrala je u 26 epizoda serije i čuvenom superjunaku i hvalila se svojim kaskaderskim sposobnostima. Zarađivala je 350 dolara po epizodi, kasnije joj je ponuđeno da glumi u drugoj sezoni za duplo veću platu, ali je odbila. Poručila je da je želela da se udalji od te uloge, a onda je u neočekivanom obrtu glumila majku Lois Lejn u "Lois & Clark: The New Adventures of Superman", dok je Lois igrala Teri Hačer.

Njena poslednja uloga bila je u “Hollywood: The Movie" iz 1996. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike