"Uragan" protutnjao Tašmajdanom: Koncertom u Beogradu Buč Kesidi završio regionalnu turneju (FOTO)

17.09.2023

09:30

0

Među gostima su bili Bojana Vunturišević, Vlado Georgiev, Zoi...

"Uragan" protutnjao Tašmajdanom: Koncertom u Beogradu Buč Kesidi završio regionalnu turneju (FOTO)
Koncert Buč Kesidi na Tašmajdanu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Elektro rokenrol grupa “Buč Kesidi” održala je u subotu uveče prvi put koncert na stadionu Tašmajdan u Beogradu pred nekoliko hiljada posetilaca.

Time su Luka Racić i Zoran Zarubica koji čine ovaj duo, zaokružili svoju regionalnu turneju „Skupi snagu“ na kojoj su gostovali širom Srbije i bivše Jugoslavije.

Marko Ristić/Zamrznuti tonovi
 

Pre njih su nastupali muzičari i grupe sličnog senzibiliteta i žanra alternativne i elektro pop muzike, kao "Buč Kesidi".

Bojana Vunturišević napravila pometnju

Prvo je na scenu izašao mladi kantautor Gipsi, jedan od favorita ove godine u Izboru za Pesmu Evrovizije, kao i hrvatska elektro atrakcija “Pocket Palma”.

Najveću euforiju je izazvala Bojana Vunturišević, a publika je uživala u  pesmama kao što su "Kese etikete", "Daljine" ili "Ljubav", tako da su se svi ozbiljno zagrejali za glavnu tačku večeri - "Buč Kesidi'.

Posle instrumentalnog elektro uvoda Intro, usledila je prava "Euforija" - hit sa njihovog drugog istoimenog albuma.

Marko Ristić/Zamrznuti tonovi
 

- Dobro veče, dobrodošli! Mi smo bend "Buč Kesidi" iz Pančeva - uobičajeno je Luka Racić (vokal, gitara) pozdravio publiku.

Odmah se nadovezao Zoran Zarubica (vokal, bubanj) - "Kako ste ljudi? Nadam se da ste uzbuđeni barem blizu koliko smo Luka i ja večeras".

Set lista hitova

Na njihovoj set listi nizali su se hitovi gde kažu da ne vole "Laž", vole da se nalaze kod "Kafe aparata", ali vape kad zagusti "Trebaš mi", i pitaju se  "Draga?".

Pesme su  spoj više žanrova - retro prizvuka disko i dens scene iz prošlog veka, alternativne struje, rokenrola i elektro pop muzike.

Tokom regionalne serije koncerata, na njihovim samostalnim i festivalskim koncertima širom regiona prisustvovalo je više desetina hiljada ljubitelja njihove muzike, tako su obišli i Arsenal Fest u Kragujevcu.

Nemanja Đorđević
 

Prvi gost na sceni im je bila mlada muzičarka Zoi, koja je u sličnom stilu elektro muzike, sa primesama trepa.

Ona je uz muzičku pratnju Luke i Zorana otpevala dve svoje numere - "Jasno mi je" i "Đavoli", te je ubrzo "projezdila" scenom.

Marko Ristić/Zamrznuti tonovi
 

Posebna euforija je nastala tokom izvođenja numere "Tiho" kada su skoro svi upalili mobilne telefone i time obasjali čitav stadion Tašmajdan.

Među gostima i Vlado Georgiev

"Buč Kesidi" su priredili pravi "Uragan" i onda se osvrnuli na još jedan hit singl "Curimo po asfaltu" za predstojeći album.

Ime  benda je inspirisano čuvenim vestern filmom “Buč Kesidi i Sandens Kid” (1969) gde su glavne uloge igrali Pol Njumen i Robert Redford.  

Na aktuelnoj turneji napunili su stadion “Šalata” u Zagrebu, SPENS u Novom Sadu.

Nemanja Đorđević
 

Koncert na Tašmajdanu je trebalo da održe još 3. juna, međutim usled strašnih tragedija u maju koje su zadesile našu zemlju, rešili su da odlože koncert za 16. septembar.  

Marko Ristić/Zamrznuti tonovi
 

Gostovao im je i pop pevač kantautor Vlado Georgiev sa svojom baladom "Lažljiva". On je prisutnima poručio: "Buč Kesidi je moj novi omiljeni bend!" i iznenada skinuo sa sebe jaknu i bacio u publiku.

Bez bisa

Na samom kraju Luka i Zoran su odsvirali hitove "Nebitna (... Ne mogu da)" i "Đuskanje ne pomaže", čime su zaokružili puna dva sata velikog koncerta.

Nemanja Đorđević
 

Bisa nije bilo, ali su obojica sišli u publiku i dugo se grlili sa svojim fanovima uglavnom lepšeg pola uz vrisku devojaka.

Nemanja Đorđević
 

U Beogradu su imali uspešne rasprodate koncerte u sali “Amerikana” Doma omladine krajem 2019. i na Platou kod spomenika Pobednik na Kalemegdanu na leto 2021, ali su sada na Tašmajdanu znatno podigli lestvicu u uspešnoj karijeri.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike