Zvezda filma "Lovac na jelene" dolazi u Srbiju: Džon Sevidž počasni gost filmskog festivala u Novom Sadu

09.09.2023

15:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Tokom svog boravka slavni glumac će održati predavanje studentima Akademije umetnosti

Zvezda filma "Lovac na jelene" dolazi u Srbiju: Džon Sevidž počasni gost filmskog festivala u Novom Sadu
Džon Sevidž - Copyright Profimedia

Holivudski glumac, zvezda filmova „Lovac na jelene“ i „Kosa“ Džon Sevidž vraća se u Novi Sad i to povodom prvog internacionalnog filmskog festivala Novi Sad film festival koji će obojiti kraj septembra u ovom gradu.

Ovaj slavni umetnik biće počasni gost festivala, dobitnik stranog laureata za doprinos filmskoj umetnosti i internacionalnoj kinematografiji, kao i predsednik žirija takmičarske selekcije Best Pitch, koja je važan deo Industry programa, i koja je dokaz da izazovi mogu lako da se prevaziđu kada se ljudi udruže. Takođe, Sevidž će tokom svog boravka održati predavanje studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Promo/Filip Shobot
 

Podrška mladim rediteljima

U okviru Industry programa, Novi Sad film festival raspisao je konkurs za regionalnu takmičarsku selekciju Best Pitch, posvećenu onim filmskim projektima čija je realizacija već u toku, kako bi dobili podršku za njihovo uspešno finale. Selekcija podrazumeva dugometražne igrane filmske projekte mladih reditelja iz regiona.

Pobednički filmski projekat selekcije Best Pitch dobiće nagradu u iznosu od milion dinara. Uslovi konkursa nalaze se na sajtu www.nsff.rs.

Promo/NSFF
 

Publika će u okviru Novi Sad film festivala, od 21. do 24. septembra, gledati internacionalne autorske filmove, filmske omaže kultnih reditelja, eko-filmove i druga filmska ostvarenja, koje nije imala priliku da vidi do sada. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike