Uspomena na Mandu: U iščekivanju četvrtog dobitnika nagrade koja nosi ime velikog glumca

23.08.2021

08:29

0

Autor: Dejan Ćirić

Ko će biti ovogodišnji laureat saznaćemo 27. avgusta, na svečanoj dodeli tokom ceremonije zatvaranja Filmskih susreta u Nišu

Uspomena na Mandu: U iščekivanju četvrtog dobitnika nagrade koja nosi ime velikog glumca
Copyright Milorad Mandić Manda/ATAImages / Antonio Ahel

Pre pet godina, nakon iznenadne smrti Milorada Mandića Mande, na predlog našeg istaknutog glumca, scenariste i reditelja Radoša Bajića, producentska kuća Contrast studios i kompanija Ringier Axel Springer, u saradnji sa Udruženjem filmskih glumaca Srbije, ustanovili su prestižnu nagradu koja nosi ime ovog velikog i rano preminulog umetnika i koja se tradicionalno dodeljuje na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu.

Milorad Mandić Manda/ ATA images

– Od 2017, kada je konstituisana nagrada koja je posvećena najboljoj glumačkoj kreaciji u filmskoj produkciji u ostvarenjima iz oblasti komedije, do danas – imali smo tri dobitnika. To su bili Nikola Kojo, Srđan Žika Todorović i Vlasta Velisavljević. Prošle godine, usled pandemije, festival je održan u skraćenom obliku, te tako nagrada nije ni bila dodeljena. Dakle, ove godine ćemo proglasiti i četvrtog dobitnika nagrade „Milorad Mandić Manda“, koji će, pored novčanog dela, pred publikom u niškoj tvrđavi primiti i svečanu plaketu – kaže Nedeljko Bajić, glumac, producent i direktor produkcije “Contrast studios” za Blic.

Milorad Mandić Manda IMDb

Stručni žiri nagrade, na čijem je čelu Mandina supruga, naša poznata glumica Anastasia Mandić, doneo je odluku da u konkurenciji za dodelu ovog vrednog priznanja budu ostvarenja iz produkcije 2020/21. godine, s obzirom na činjenicu da prošle godine nagrada nije dodeljena. Ko će biti ovogodišnji laureat Mandine nagrade saznaćemo 27. avgusta, na svečanoj dodeli tokom ceremonije zatvaranja Filmskih susreta 2021.

Pročitajte još

– Kada smo 2017. godine ustanovili ovu nagradu cilj nam je bio da se pospeši razvoj komediografskog žanra u domaćoj filmskoj umetnosti. Drugi motiv, ništa manje važan, bio je da se od zaborava sačuva ime, lik i delo velikog glumca i umetnika Milorada Mandića Mande, koji je svojim glumačkim opusom ostavio neizbrisiv trag – zaključio je Nedeljko Bajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike