Sa novom školskom godinom u bioskope stiže topla priča o prijateljstvu devojčice Klemans i mačke Ru (FOTO/VIDEO)

27.08.2023

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Film je baziran na romanu napisanom pre jednog veka

Sa novom školskom godinom u bioskope stiže topla priča o prijateljstvu devojčice Klemans i mačke Ru (FOTO/VIDEO)
Copyright Promo/MCF

Sa početkom nove školske godine na platnima domaćih bioskopa počeće da se prikazuje zabavna i topla sinhronizovana priča "Velika avantura mačke Ru" (A Cat's Life), o privrženosti između jedne devojčice i jedne mačke.

Snimljen prema motivima romana francuskog pisca Morisa Ženevoa, sinhronizovani igrani film "Velika avantura mačke Ru" naći će se u domaćim bioskopima od četvrtka, 7. septembra.

Promo/MCF
 

Priča o prijateljstvu devojčice i mačke nastala je pre skoro jednog veka, a francuski autori na čelu sa rediteljem Gijomom Mejdačevskim ističu da su film prilagodili savremenim generacijama.

Od krovova Pariza do srca planine

Ru je živahno i radoznalo mače koje otkriva život na krovovima Pariza. Sudbina mu se menja kada ga desetogodišnja devojčica Klemans usvoji i odvede u svoju kuću, u srce planine. Tada počinje neverovatna avantura za oboje. Novi prijatelji odrastaju zajedno živeći divnu priču koja će ih ujedno i zauvek promeniti. 

Promo/MCF
 

Kao kućni ljubimac mnogih porodičnih domova, a u Francuskoj, kako kažu autori, ljubimac 21. veka, u filmu publika može da doživi i onu stranu koju u noveli Moris Ženevoa navodi kao "pristanak mačke" i mačije "ako želim."  

- Hteo sam da predstavim mačku kakva jeste. Nekada slatka, nekada predator, sposobna da se igra sa svojim plenom, To je ipak životinja koja će uloviti pticu ujutru, a uveče će da prede na vašoj sofi - ističe reditelj Mejdačevski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike