Angus Klaud, zvezda serije koja je prerano zasijala i ugasila se: Diler droge kojeg su svi zavoleli

02.08.2023

09:30

0

Zvaničnog saopštenja o uzroku smrti još nema

Angus Klaud, zvezda serije koja je prerano zasijala i ugasila se: Diler droge kojeg su svi zavoleli
Angus Klaud - Copyright Profimedia

Mladi glumac iz popularne serije “Euforija”, Angus Klaud, preminuo je u 25. godini, prostrujila je brzinom munje ova vest pre dva dana celim svetom.

Zvaničnog saopštenja o uzroku smrti još nema, osim činjenice da se duže vremena borio sa problemima mentalnog zdravlja.

Profimedia
 

- Sa velikim bolom smo morali da se oprostimo od ovog neverovatnog čoveka. Angus je bio poseban na mnogo načina, kao umetnik, kao prijatelj, brat i sin – rekla je porodica u saopštenju.

Skautkinja serije ga izabrala na ulici

U saopštenju se dodaje da se mladi glumac borio sa gubitkom oca, koji je umro prošle nedelje. Nezvanično, kao uzrok smrti se navodi predoziranje.

Ovaj mladi glumac bio je zvezda serije "Euforija" i veoma brzo je osvojio srce publike ali zanimljivo je da on uopšte nije planirao da se pojavi u ovoj seriji.

Eleonor Hendriks, skautkinja za kasting u HBO-u, bukvalno ga je zaustavila na ulici u Bruklinu, uverena da je našla pravog čoveka za ulogu u novoj seriji. Ta serija bila je „Euforija“ Sema Levinsona, a uloga Feska, šarmatnog dilera droge, koja je ispostaviće se kasnije Angusu savršeno legla.

Profimedia
 

Sam glumac se na početku opirao takvoj ponudi ubeđen da je reč o nekoj prevari.

- Definitivno sam mislio da je to neka prevara. Onda su me doveli i pokazali su mi ulogu, i sve je imalo više smisla. Zato što sam prvo pomislio da su me zaustavili, jer izgledam kao da bih mogao da budem zvezda. Onda sam shvatio – ne, to je zato što izgledam kao da bih mogao da budem diler droge - izjavio je Klaud u martu, u inervjuu za iD.

Ubeđeni da je Angus glumio sam sebe

Lik dilera droge u Euforiji je specifičan, i izdvaja se u odnosu na ostale likove u „Euforiji“.  Fez je vrlo jednostavan tip, iskren i pošten, koliko to diler droge može biti. I paradoksalno, neko ko se najviše trudi i kome je najviše stalo da glavna junakinja serije Ru (Zendaja) ostane „čista“, iako od njene zavisnosti zarađuje novac.

S obziron na lakoću i prirodnost sa kojom je igrao Feza, mnogi su bili ubeđeni da je Angus igrao sam sebe.

Profimedia
 

- Smeta mi kada ljudi kažu: "Mora da je tako lako! Možeš da budeš ono što jesi." Kažem im: "Zašto onda ti ne odeš i ne uradiš isto?" Nije to tako jednostavno. Doprineo sam mnogo tom liku. Možete verovati šta hoćete, ali on (Fez) nema nikakve veze sa mnom - poručio je Klaud u prošlogodišnjem intervjuu za Variety.

Istina je da ga je uloga u "Euforiji" vinula na zvezdano nebo što mu je donelo da na filmu može ravnopravno da stane rame uz rame sa Pedrom Paskalom. U januaru je završio snimanje filma „Freaky Tales“, čija je radnja smeštena u njegovom rodnom Ouklendu.

Profimedia
 

Scenaristi "Euforije" su planirali da ubiju Feza na kraju druge sezone, ali su se ipak predomislili. Snimanje treće sezone "Euforije" još nije počelo, a izgleda da se od sudbine ne može pobeći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike