Jedan slavni reditelj tvrdi da nikada nije pogledao film "Ratovi zvezda": Za to ima jedan razlog

02.08.2023

08:00

0

Za "Terminatora" tvrdi da je remek delo

Jedan slavni reditelj tvrdi da nikada nije pogledao film "Ratovi zvezda": Za to ima jedan razlog
Luk Skajvoker i Dart Vejder - Copyright Profimedia

Američki reditelj Džim Džarmuš kaže da voli filmove serijala "Goli pištolj", da je zapanjen "Džon Vikom", ali da nikada neće pogledati nijedan od "Ratova zvezda".

Profimedia
 

Džarmuš je rekao umetničkom časopisu Biliver (Thebeliever.net) da voli komedije "Goli pištolj", u kojima je detektiva Frenka Drebina igrao Lesli Nilsen, "jer su tako glupavi", dok je zapanjen "koliko ljudi može ubiti" Džon Vik, koga igra u istoimenom serijalu Kijanu Rivs.

Neke filmove nikad neću pogledati

- Nikad nisam gledao "Sumrak" filmove. I postoje određene stvari koje nikad neću pogledati. Nikad neću gledati bilo koji od "Ratova zvezda", jer mi smeta što znam toliko o njima i njihovim likovima - rekao je Džarmuš.

Profimedia
 

Reditelj filmova "Tajanstveni voz", "Mrtav čovek" i "Kafa i cigarete" dodatno se zapitao zašto zna za likove poput Darta Vejdera i robota R2 D2, a nikada nije pogledao nijedan film serijala "Ratova zvezda".

- Nikad nisam video "Prohujalo sa vihorom" i nikada neću, samo zato što osećam da mi je to nametnuto. Mada je to subjektivno, neka vrsta moje tvrdoglavosti - rekao je reditelj.

"Terminator" remek-delo

Džarmuš je s druge strane dodao da je pogledao neke od "stvari za masovnu upotrebu", i da je "Terminator" reditelja Džejms Kamerona  u osnovi veliki akcioni film i remek delo.

Profimedia
 

Otkrivši da mrzi što se u skorašnjim filmovima okrenutim akciji ne može naći kadar duži od tri sekunde, Džarmuš je ocenio da je "to stvarno uvredljivo".

- Tri sekunde, rez! Čoveče, dobijam glavobolju. Ugasite to. Daj, čoveče, idi u filmsku školu. Pogledaj nešto. Pročitaj knjigu. Pogledaj sliku. Vidi nešto! To su gluposti. Ne mogu to podneti - naveo je Džarmuš.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike